Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tuhnutí, zamrzání notebooku ASUS (A6Ja) - řešení  (Přečteno 3638 krát)

indy07

• Návštěvník
Tuhnutí, zamrzání notebooku ASUS (A6Ja) - řešení
« kdy: 21 Října 2007, 15:11:52 »
Takže pro všechny, kdo zatím nepřišli na to, jak sekání odstranit.
Vlastním notebook ASUS A6Ja, Intel Core Duo, 1GB RAM, ATI Mobility Radeon X1600 a Ubuntu 7.10

1. Ze všeho nejdříve proběhl flash BIOSu na poslední vydanou verzi (to kvůli ACPI, které teď funguje jak má).
  • poslední verzi BIOSu jsem našel na stránkách podpory pro booky ASUS
  • a utilita (WinFlash se myslím jmenovala) taktéž (je i s návodem, ale pouze v angličtině)
  • !!!HLAVNÍ JE PO FLASHI A RESTARTU NAJET DO BIOSU A TAM POTVRDIT NĚCO JAKO "LOAD USER DEFINE" nebo něco takovýho (je to v návodu)!!!
2. Když už jsem si myslel, že je vše ok, přišel jsem na problém s DVD vypalovačkou (Tsstcorp TS-L632D - snažila se číct i když v ní nebyl disk), takže proběhl i flash vypalovačky a to podle návodu:

Od té doby šlape vše jak má. A hlavně se neseká!!!!
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:25:13 od indy07 »

luki.sk

• Návštěvník
Re: Tuhnutí, zamrzání notebooku ASUS (A6Ja) - řešení
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2007, 18:44:45 »
no hej .. ja mam ASUS a6m s vyflashovanym najnovsim biosom a aj tak mi to mrzne :( neviem co s tym, ale dost ma to stve

indy07

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Listopadu 2007, 22:22:57 »
a zkoušel jsi vyflashovat i vypalovačku?mně dělala nejvíc problémy právě ona.ntb se sekl a když jsem zmáčkl vysunutí dvdčka tak najednou šlapal..

luki.sk

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2007, 23:35:48 »
nie to som este neskusal... ale je tam ina dvd mechanika... ale ono mi to robi take podivne veci... niekedy sa mi resetne nb.. potom sa stava napr to ze ostane obraz a z nicim sa neda hybat... a potom este niekedy sa sekne ostane obraz na nic nereaguje ale zacnu blikat ledky capslock a scrollock...
v logoch som nenasiel nic zaujimaveho...
A najhorsie je to ze to od nicoho konkretneho nezalezi.. proste hram sa hru pozeram film nic sa nedeje.. inokedy pustim nb a po 10 min skape... a to nic nerobim iba browsujem...

nettezzaumana

• Host

indy07

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Listopadu 2007, 23:23:25 »
tak to nevím, mně dělala problémy je ndvd mechanika, systém se sekl tak na 10-20s a pak jel, můj problém vyřešil výše uvedený návod

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.