Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 7.10 - nelze spustit instalaci - CD nabootuje do menu, ale pak nic  (Přečteno 8698 krát)

reno01

• Návštěvník
Cau, prosim vsechny o radu. Stahnul jsem si 7.10 verzi, vypalil obraz. Vse je ok, dam nabootovat. Spusti se uvodni menu kde si volite co chcete delat - jestli instalaci, memtest, atd. Kdyz zvolim jakoukoli polozku a stisknu enter nic se nestane - furt tam visi to menu. Pouze kdyz zvolim posledni polozku v menu nabootovat z pevneho disku dojde k pozadovane akci. Zkousel jsem to na 3 ruznych PC a na notebooku IBM kde mi jel debian na prvni instalaci naprosto bez problemu. Chtel jsem Ubuntu zkusit s tim, ze jej nainstaluji i na stolni PC u sebe a v praci. Bohuzel toto mne dost odrazuje.

Nevite nekdo prosim co s tim? Zkousel jsem i volby instalace noapic nolapic acpi=off atd, ale instalace proste ani nezacne - dokonce ani ten nenabehne ten status bar co beha zlevadoprava. zkratka visim furt v menu a dal ani prd.

martasek

• Aktivní člen
  • *
Re: 7.10 - nelze spustit instalaci - CD nabootuje do menu, ale pak nic
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2007, 08:17:53 »
chtelo by to trosku lepsi popis pocitace na tery to chces instalnout. hdd-sata? cd/dvd-sata? jestli ano, je potreba si pohrat v biosu se sata mode.

jurošík

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2007, 15:00:23 »
Mam podobny problem s Xubuntu 7.10. Rozdiel je v tom, ze nech zvolim akukolvek polozku (okrem bootovania z HDD) nacita sa kernel, potom sa zobrazi obrazovka Xubuntu a comp robi asi 30 sekund nieco s FDD mechanikou. Potom sa spusti nejaky Built-in-shell. Co stym? 7.04 som instaloval z LiveCD a nebol ziadny problem.

zuza

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2007, 13:33:49 »
Mam podobny problem s Xubuntu 7.10. Rozdiel je v tom, ze nech zvolim akukolvek polozku (okrem bootovania z HDD) nacita sa kernel, potom sa zobrazi obrazovka Xubuntu a comp robi asi 30 sekund nieco s FDD mechanikou. Potom sa spusti nejaky Built-in-shell. Co stym? 7.04 som instaloval z LiveCD a nebol ziadny problem.

...mam presne ten samej problem. Desktop rachta v FD a konec, alternate se sekne u zadavani nejakeho USB driveru. podarilo se mi jednou nainstalit 7.04 desktop, upgradnout na 7.10, ale podruhe uz se mi nepodarilo aktualizovat a tedy ani upgradnout. proc to nenabootuje ?!  >:( ;D

martasek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Října 2007, 16:11:36 »
pro instalaci na ntbk je nejlepší použít alternate cd. k tomuto závěru jsem dospěl po několika instalacích několika ntbk, kde se nedařilo spustit instalaci z live cd, nebo vůbec spustit live cd. zkuste tuto možnost. jinak jestli je to nový ntbk, musí se pohrat v biose se "sata mode" bud zakázat, nebo navolit ide. tak něco.

reno01

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Října 2007, 20:53:54 »
tak to vypada, ze jsem se posunul o krok dopredu. vsechno nastaveni v biosu mam ok. debiana jsem nainstaloval v pohode. problem jsem objevil v chybnem Checksumu ISO obrazu. Stahnul jsem novy, overil podle seznamu hashe a vse sedi. Image jsem vypalil a bootovaci menu ubuntu jiz funguje. Jenze. Jak nabehne ten litajici zmetek zleva doprava tak pc prestane reagovat a nic se nedeje. Zkusil jsem acpi=off noapic volby a zas nic. Asi ubuntu nezkusim protoze uz me to zacina opravdu s..t

zuza

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Října 2007, 15:43:09 »

...mam presne ten samej problem. Desktop rachta v FD a konec, alternate se sekne u zadavani nejakeho USB driveru. podarilo se mi jednou nainstalit 7.04 desktop, upgradnout na 7.10, ale podruhe uz se mi nepodarilo aktualizovat a tedy ani upgradnout. proc to nenabootuje ?!  >:( ;D

tak, vymenila jsem suplik s diskem za jinej, kuliva uplne necemu jinemu, zkusila zpustit instalaci, jen tak, jestli jo, nebo ne, a touto dobou k vam hovorim ne z hradu, jak by se dalo ocekavat, ale z ciste funglovky ubuntu 7.10.

tak to cele vypada ze se to nedohodlo s diskem, on byl takovej vseliakej, nebo adresovani, no nefiikn. hlavne, ze to jde.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #7 kdy: 24 Října 2007, 17:38:30 »
zuza
ten stary disk bol asi zle oznaceny vzadu - mozno ako slave
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

martasek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 24 Října 2007, 19:29:54 »
to reno01: zkus alternate cd. u ntbk dochazí ke špatné detekci grafických karet. zřejmě. na ntbk opravdu zásadně a jedině alternate cd. instalaci z tohoto cd se nemuíš obavy. je to podobné instalaci win. naprosto pohodlné. potom se instalne vše správně. je to jen o to to zkusit a najít ten správný postup. já instaluju na ntbk běžně linux. ale jen přes alternate cd. debian je vlastne taky instalovan v textovém módu. takže alternate cd je to samé prostředí.

emil54

• Host
« Odpověď #9 kdy: 24 Října 2007, 19:44:06 »
Ja jsem mel relativne stejnej problem, jenomze pak mi napadlo prohlidnout CDcko s lajfkou a zjistil jsem, ze se mi pri downloadu nedotahalo cely, pricemz "tvurce CD" mi ho bez mrknuti voka vysmazil, prestoze mel obraz jenom necelejch 300 MB.
Taky nabehlo jenom menu a dost... :)

pakifiki

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 26 Října 2007, 00:17:26 »
Mam rovnaky problem uz sa s tym hram asi tyden a nic. Skusal som aj alternate cd aj verziu pre desktop ale vzdy to zmrzne pri nabiehani. Inak instalujem to na laptope ASUS F3Tc
Asus F3Tc

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 26 Října 2007, 09:48:34 »
pakifiki: Vyzkoušejte různé parametry jádra: nolapic noapic, acpi=force, acpi=off.
Na fóru řešeno mnohokrát, hledejte.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

pakifiki

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 26 Října 2007, 10:32:04 »
Tak nainstalovat sa to podarilo s parametrom acpi=off ale po instalacii sa nepodari roybehnut system asi to nikdy nevzskusam a to som mal 7.04 rozbehanu v pohode. Ale tu uy asi nikde nestahnem co. Preco nainstalovany system nechce nabehnut?
Asus F3Tc

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #13 kdy: 26 Října 2007, 12:45:38 »
Musíte chybu lépe popsat, takhle nic nepoznáme. Zastaví se to při nabíhání, jde se dostat do recovery mode...?

N. Á. V. O. D. Y.

pakifiki

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 26 Října 2007, 13:45:39 »
No proste pri nacitavani szstemu sa ten hnedz pasik zasekne asi v polovine a nic.Pc zamrzne. A v safe mode to iste proste sa ten system s niecim neznasa ale neviem s cim ked 7.04 islo v pohode akurat to som mal verziu 64 bit. uy som si 2 x yhodil aj windows koli tomu formart disku a proste stale to iste. najprv som to nemohol nainstalovat lebo to mrylo terz som to nainstaloval ale aj tak to mrzne. Co s tym.
Asus F3Tc

pakifiki

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 26 Října 2007, 14:23:58 »
Tak asi niakym zazrakom sa to konecne podarilo frcim na ubuntu 7.10 po preinstalovani cele windowsu som asi z disko udstranil nieco co tam bolo zo sterej 7.04 alebo neviem ale ide to :)
Asus F3Tc

reno01

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 27 Října 2007, 18:43:21 »
tak jsem problem vyresil. stahnul jsem znovu ubuntu, provedl pro jistotu checksum dle navodu. POZOR image jsem vypalil na CD-R ne na RW a uz Vam pisu z nainstalovaneho ubuntu :) odhalil jsem problem v rw mediu az na 4 pc!!!

rada vsem: po stazeni opravdu udelat checksum stahnuteho image podle navodu na webu ubuntu a vypalit pomalou rychlosti na kvalitni CDR medium. zvysite si sance na instaci

Shenmue

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 28 Října 2007, 15:02:44 »
No tak to je fajn ze vam to frci, ale ja jsem celej vikend nespal a nahanel jsem vsude ruzne navody ale porad nejak nic...
Mam asus F5M
Ubuntu je hrozne cute, použival jsem 7.04 a uplně jsem se zamiloval (a vubec celou tu filozofii ... byla to pro me na zacatku prazdnin takova mala renesance kdyz jsem presel na linuxy) ale to je vedlejší.
Z 7.04 jsem přez manager aktualizací chtěl upnout na 7.10 a nějak to selhala a dopadlo to tak že už to nešlo ani nabootovat. Nepopírám, že by to klidně mohla být moje chyba. PAk jsem si stáhnul ISO a vysmažil to na cdcko (checksum OK, kontrola OK ..) a Live CD mi nenaběhlo :(. Zamrznlo po tom co naběhlo menu, dal jsem spustil nebo instalovat ... kernel 100% objeví se ubuntu logo líta tam ukazatel v tom baru a po cca 2O s. freeze. Stáhnul jsem si textovou verzi a ta zarzla v podobném bodě.
TAkže následovalo další hledání na webu... no zadal jsem parametry apci=off ... takže jsem livecd rozběhl, stejně tak alternativecd a potom jsem  ubuntu s velkou slávou naistaloval, jenže když jsem ho v zavaděči zvolil, tak se ukáže ubuntu logo a komp freezne :((((((
Nejlepší prda je že už jsem potom nemohl nabootovat ani winy. ALe to mě ani tak netrápilo....
No tenhle problém se tady nějak už řešil, ale myslím, že já nemám takové štěstí jako kolegové co sem psali předemnou, takže mě nijaké řešení typu je ono to najednou funguje nepotká, tak bych uvítal nějaké to řešení. Nebo alespoň release 7.04 ke stažení abych mohl nainstalovat tu, protože ta mi běhala naprosto v pohodě...
TAk díky kdyby někoho něco napadlo...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #18 kdy: 28 Října 2007, 16:01:00 »
A dal jste to acpi=off i do Grubu již nainstalovaného systému? Stačí editovat nabídku Grubu při bootu klávesou "e".

N. Á. V. O. D. Y.

pakifiki

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 28 Října 2007, 17:30:10 »
No ja som mal to iste ale ti vravim ze na bootovaciom disku asi ostalo nieco s toho stareho linuxu 7.04 a preto mi to blblo no ked som sfprmatoval bootovaci disk cize format C a preinstaloval som windows nanovo mal som ciste pc a potom sa mi podarilo nainstalovat aj Ubuntu s parametrom acpi=off. A po instalacii vsetko ok tak urcite tam mas nieco aj ty s tvojho stareho ubuntu a bije sa to navzajom.
Asus F3Tc

Shenmue

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 28 Října 2007, 21:00:39 »
Oui, c'est sa!
Takže všechno jsem naformatoval a příkaz acpi=off jsem zadal. Opravdu už jsem shlédnul mnoho návodu kde všechno toto vypsali ale nic nefunguje, dokonce jsem se odhodlal upgradnout bios... s tím to ale nejspíš nemá nic společného, nicméně jsem už zoufalý).
Asi jsem úplně ztracen :) no já to snad nějak přežiju, zkusim někde vyhrabat tu 7.04 a pojedu na ní.
Zdraví jirka

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák

N. Á. V. O. D. Y.

Shenmue

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 28 Října 2007, 21:24:54 »
Jo thanx,
ještě mě napadlo že mám AMD turion 64 takže jestli bych si spíš neměl stáhnout tu verzi 64-bit PC (AMD64) desktop CD (celou domu jsem to zkoušel s tou normální)
jsem fakt lama...takže prosím o trpělivost..
Jirka

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #23 kdy: 28 Října 2007, 21:29:17 »
Zůstaňte zatím raději u 32bit. Až nebudete lama :), tak si pak klidně přesedlejte. ;)

N. Á. V. O. D. Y.

pakifiki

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 28 Října 2007, 23:29:05 »
Tak turion mam aj ja a funguje to v pohode takze to 64 bit nech tak.
Asus F3Tc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.