Zdravím,
vyzkoušel jsem všechny zde uvedené postupy (až na sudo hdparm -B254 /dev/sda) a stejně se disk cca po deseti sekundách vypne a při zapnutí se zvedne Load_Cycle_Count o jedničku. Laptop mode je dle výpisu vypnutý, nastavoval jsem i nulu přes příkaz echo... a pořád nic. Nevíte někdo, co s tím? Mám U 7.10, disk je Western (WD1600BEVS-22RST0) a pěkně mě to už vytáčí. Obzvlášť když na druhém notebooku se hodnota po provedení příkazů v tomto vlákně nezvyšuje (a mám dokonce dojem, že se ani předtím nezvyšovala). Na tom druhém nb je taky U 7.10, ale disk je nějaký Seagate (nepamatuju si jaký, jen vím, že má kolmý zápis). A aby toho nebylo málo, tak na desktopu je Western, který zas pro změnu položku Load_Cycle_Count nemá vůbec -> lze pak nějak vůbec zjistit, kolikrát se během práce zastaví a znovu roztáčí?
Jinak hdparm -B254 /dev/sda se mi moc používat nechce, protože to vždycky vyjde právě na pět minut a kousek, co je potřeba přistup na disk:-/
Tak co s tím? Už jsem hledal na webu ohledně toho disku WD1600..., ale nikde nic. Předem díky za možné nápady.