Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém  (Přečteno 5643 krát)

Culprit

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
    • http://www.maxthon.cz
ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« kdy: 26 Říjen 2007, 08:55:34 »
Nainstaloval jsem nové ovladače.
$ fglrxinfo
Kód: [Vybrat]
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: Radeon X300/X550/X1050 Series
OpenGL version string: 2.0.6958 Release
$ glxinfo | grep render
Kód: [Vybrat]
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Radeon X300/X550/X1050 Series
$ glxinfo | grep mesa
Kód: [Vybrat]
$ glxgears
Kód: [Vybrat]
15440 frames in 5.0 seconds = 3087.891 FPS
15536 frames in 5.0 seconds = 3107.042 FPS
15537 frames in 5.0 seconds = 3107.352 FPS
15464 frames in 5.0 seconds = 3092.752 FPS
$ fgl_glxgears
Kód: [Vybrat]
3275 frames in 5.0 seconds = 655.000 FPS
3300 frames in 5.0 seconds = 660.000 FPS
3462 frames in 5.0 seconds = 692.400 FPS
3457 frames in 5.0 seconds = 691.400 FPS

Mám 2 monitory.
Pokud mám rozlišení 1600x1200 tak compiz šlape.
$ compiz --replace
Kód: [Vybrat]
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:5b63 (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1600x1200) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
Starting emerald
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format

V případě, že nastavím roslišení 3200x1200 (přes oba monitory), pak compiz pomocí příkazu SKIP_CHECKS=yes compiz naběhne. Ale při pokusu přesunou okno se grafika mírně rozsype.
$ compiz --replace
Kód: [Vybrat]
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:5b63 (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (3200x1200) to maximum 3D texture size (2048): Failed.
aborting and using fallback: /usr/bin/metacity

V případě, že v /usr/bin/compiz změním TEXTURE_LIMIT=$(glxinfo -l | grep GL_MAX_TEXTURE_SIZE | sed 's/.*=[^0-9]//g') na TEXTURE_LIMIT=4048 tak příkaz compiz --replace dopadne stejně jako příkaz SKIP_CHECKS=yes compiz.
$ compiz --replace
Kód: [Vybrat]
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:5b63 (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (3200x1200) to maximum 3D texture size (4048): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
Starting emerald
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format
$ more /etc/X11/xorg.conf
Kód: [Vybrat]
Section "ServerLayout"
Identifier     "Default Layout"
Screen      0  "aticonfig-Screen[0]" 0 0
InputDevice    "Generic Keyboard"
InputDevice    "Configured Mouse"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
Load  "extmod"
Load  "glx"
Load  "dri"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option     "AIGLX" "on"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Generic Keyboard"
Driver      "kbd"
Option     "CoreKeyboard"
Option     "XkbRules" "xorg"
Option     "XkbModel" "pc105"
Option     "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Configured Mouse"
Driver      "mouse"
Option     "CorePointer"
Option     "Device" "/dev/input/mice"
Option     "Protocol" "ImPS/2"
Option     "ZAxisMapping" "4 5"
Option     "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "stylus"
Driver      "wacom"
Option     "Device" "/dev/input/wacom"
Option     "Type" "stylus"
Option     "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "eraser"
Driver      "wacom"
Option     "Device" "/dev/input/wacom"
Option     "Type" "eraser"
Option     "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "cursor"
Driver      "wacom"
Option     "Device" "/dev/input/wacom"
Option     "Type" "cursor"
Option     "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Monitor"
Identifier   "aticonfig-Monitor[0]"
Option     "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option     "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option     "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier  "aticonfig-Device[0]"
Driver      "fglrx"
Option     "VideoOverlay" "on"
Option     "OpenGLOverlay" "off"
Option     "HSync2" "30-90"
Option     "VRefresh2" "50-180"
Option     "Mode2" "1600x1200"
Option     "DesktopSetup" "horizontal,reverse"
Option      "DesktopSetup" "CRT,AUTO" #the types of monitors that is connected LVDS = LCD, CRT, AUTO
Option     "Capabilities" "0x00000800"
Option     "PairModes" "1600x1200+1600x1200,0x0+0x0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]"
Device     "aticonfig-Device[0]"
Monitor    "aticonfig-Monitor[0]"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     24
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Mode         0666
EndSection

Section "Extensions"
Option     "Composite" "1"
EndSection

Nastavit desktop jsem se snažil podle Ubuntu Forums: HowTo: Dual Monitors (Xinerama/TwinView/MergedFB)

Dokáže mi někdo pomoci s rozběháním compiz na rozlišení 3200x1200?
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

henrichg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
    • Zobrazit profil
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #1 kdy: 26 Říjen 2007, 10:25:36 »
V prvom rade skus nastavit vekost na 4096, 4048 nie je zaokruhlene cislo :-)
Ale podla mna Ti karta nedokaze zozrat textury 4096X4096. Kolko ma ta karta vram?
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Culprit

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
    • http://www.maxthon.cz
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #2 kdy: 26 Říjen 2007, 10:58:45 »
"Sapphire X550 128Mb PCIE" Memory:128MB
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

henrichg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
    • Zobrazit profil
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #3 kdy: 26 Říjen 2007, 11:04:49 »
128 sa mi zda malo na taku texturu, ale mozem sa mylit. Hlavne skus najprv to nastavenie na 4096.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Culprit

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
    • http://www.maxthon.cz
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #4 kdy: 26 Říjen 2007, 11:17:56 »
nj, ale kde to nastavit, primo v /usr/bin/compiz to zřejmě nepomůže.
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

henrichg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
    • Zobrazit profil
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #5 kdy: 26 Říjen 2007, 12:44:28 »
Skus to dat tam, ale je to hnusna barla.

Podla mna kolko ti ukaze tento prikaz: glxinfo -l | grep GL_MAX_TEXTURE_SIZE, tolko mozes mat max. Nic s tym neurobis. Jedine kupit kartu s viac vram.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Culprit

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
    • http://www.maxthon.cz
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #6 kdy: 26 Říjen 2007, 18:11:47 »
Skus to dat tam, ale je to hnusna barla.

Podla mna kolko ti ukaze tento prikaz: glxinfo -l | grep GL_MAX_TEXTURE_SIZE, tolko mozes mat max. Nic s tym neurobis. Jedine kupit kartu s viac vram.
To samozrejme nepomuze, to vim.
ANO GL_MAX_TEXTURE_SIZE je ve své podstatě maximalní rozlišení, ve kterém je možné pustit compiz.

DVA MONITORY a maximalni rozliseni pro funkcnost compizu s GL_MAX_TEXTURE_SIZE =2048:
Vedle sebe: 1024x1200+1024x1200
Pod sebou: 1600x1024+1600x1024
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

henrichg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
    • Zobrazit profil
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #7 kdy: 26 Říjen 2007, 18:44:14 »
Ake vlastne maju tie monitory rozlisenie? 1600x1200? V tom pripade ich ches mat vedla seba, ked chces 3200x1200. A v tom pripade musis mat
GL_MAX_TEXTURE_SIZE = 4096, lebo to musis brat podla vacsej strany. A preto 2048 nestaci.
Ved to mas aj v logu:
Toto pri 1600x1200: Comparing resolution (1600x1200) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Toto pri 3200x1200: Comparing resolution (3200x1200) to maximum 3D texture size (2048): Failed.
Karta Ti to proste nezvlada a nic s tym neurobis.

Vedle sebe: 1024x1200+1024x1200 - toto by neslo -> 1200+1200 je 2400
Pod sebou: 1600x1024+1600x1024 - toto by neslo -> 1600+1600 je 3200

Este ma napadlo, ze ci to chces mat ako spojity jeden monitor alebo dva samostatne. Ak dva samostatne, tak to mas zle v xorg.conf, lebo xserver to berie ako jeden spojity. Ale s tym Ti zial neporadim, ja konfigurovat ATI karty neviem.
« Poslední změna: 26 Říjen 2007, 18:49:22 od henrichg »
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Culprit

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
    • http://www.maxthon.cz
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #8 kdy: 26 Říjen 2007, 18:52:52 »
Vedle sebe: 1024x1200+1024x1200 - toto by neslo -> 1200+1200 je 2400
Pod sebou: 1600x1024+1600x1024 - toto by neslo -> 1600+1600 je 3200

Este ma napadlo, ze ci to chces mat ako spojity jeden monitor alebo dva samostatne. Ak dva samostatne, tak to mas zle v xorg.conf, lebo ten to berie ako jeden spojity. Ale s tym Ti zial neporadim, ja konfigurovat ATI karty neviem.
1024x1200+1024x1200 => 2048x1200
1600x1024+1600x1024 => 1600x2048
Ale to uz nema smyslu resit. Stejne ve sve podstate chci compiz jen kvuli par blbostem, bez kterych se da zit. :)

Urcite bych to chtel jako jeden spojity. Dva samostatne, pak nejde presouvat okna mezi v ramci ploch :(
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

henrichg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
    • Zobrazit profil
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #9 kdy: 26 Říjen 2007, 19:25:14 »
Jaj kua, jedno vedla seba a druhe pod seobou :-) OK, to by malo zvladnut, lenze Ty si dal do xorg.conf vedla seba 1600x1200. Teda ak to dobre chapem. "PairModes" "1600x1200+1600x1200,0x0+0x0". A xserver to chape asi ako ja :-)

Co tak skusit:
Option       "Mode2" "1024x1200" # toto neviem ci je dobre
Option       "PairModes" "1024x1200+1024x1200,0x0+0x0"

A mas aspon 2048x1200
« Poslední změna: 26 Říjen 2007, 19:39:17 od henrichg »
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Culprit

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
    • http://www.maxthon.cz
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #10 kdy: 26 Říjen 2007, 19:50:23 »
Jasně to můžu ještě zkusit, ale až v pondělí.
Ale narovinu říkám: Velké písmo já nerad.

Uvidím jak to bude vypadat.

Pro malé srovnání:
 nVidia Corporation NV28 [GeForce4 Ti 4200 Go AGP 8x] 64MB  => GL_MAX_TEXTURE_LIMIT = 4096 => při pěti a více oknech black okno. JO JO pamět.
 Ati Radeon RV370 [Sapphire X550] 128MB => GL_MAX_TEXTURE_LIMIT = 2048 => take malo pameti jen pro spusteni compizu.
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

Culprit

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
    • Zobrazit profil
    • http://www.maxthon.cz
Re: ATI 8.42.3 + Compiz + 3200x1200 + TEXTURE_LIMIT problém
« Odpověď #11 kdy: 05 Listopad 2007, 13:38:26 »
Tak jsem se dostal k vyzkoušení.

2048x1200 funguje. Jenom je problém, že vidím pouze 1024x1200. Druhej monitor je out of range.
Dal fakt nevim.
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum