Ahoj. Prosím také o radu. Mám podobný problém jako kolega Krystalino.
Mám starší PC HP s procesorem Intel Pentium4, CPU 2.40GHz, 2 x 256 MB RAM a zatím funguji s Windows XP SP2 a chtěl jsem donainstalovat ubuntu 7.10.. Ubuntu už mám staženou a vypálenou na LiveCD a z tohoto CD také "live" odzkoušenou. Chtěl jsem si ji nainstalovat jako druhý operační systém a po prostudování všech možných info jsem sáhl k postupu asistované instalace-použít největší spojité místo na disku (dle kroku 5.2 - rozdělení disku v průvodci instalací) bez ztráty dat (nejsem zkušený v dělení disků a mám také strach o uložená data). Všechno probíhá bez problémů až do momentu, kdy instalace začne vypočítávat volné místo na disku a zahlásí, že pro ni není na HDisku dost místa.
Používám nový HD (starší HD se nedávno kousl a odešel) a v tuto chvíli jediný HD a to Seagate Barracuda 250GB a ten mám rozdělený na tři oddíly s názvem WinXP(C:): 39,06 GB (mám teď na něm 26,49GB volných) , Data(D:):97,65GB (57,71GB volných) a Zaloha(E:): 96,16GB (33,94GB volných), všechny soubory jsou NTFS.
Proč mi instalace hlásí málo místa (podle mne je třeba i na C-čku místa dost)?
Co bych měl udělat, aby instalace proběhla o.k. a pokud možno bez mého ručního dělení HD (nemám s tím zkušenosti)?
Děkuji všem předem za radu a pomoc.
m,