Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: mobil Sony Ericsson K600i  (Přečteno 5497 krát)

ra1oo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
mobil Sony Ericsson K600i
« kdy: 16 Březen 2007, 10:06:12 »
Mam otazku ohladom mobilu Sony-Ericsson K600i. Podarilo sa mi ho synchronizovat pomocou  wammu cez usb kabel. Nastavenie: Device: /dev/ttyACM1, Connection: at19200,Model: auto. Stale este neviem posielat subory (java aplikacie, obrazky, zvuky) z mobilu do pocitaca a naopak. Poradi mi niekto?
« Poslední změna: 09 Leden 2009, 02:30:49 od Anna Taliánová »

neofree

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
K600i
« Odpověď #1 kdy: 16 Březen 2007, 14:06:20 »
1) Pripoj ho cez USB.
2) Vyber na displeji mobilu "Prenos sub."
3) Po chvíli sa ti automaticky v linuxe zobrazí okno v ktorom si vyber "Otvoriť v novom okne"
4) Zobrazi sa ti v okne všetky adresáre ktoré máš na mobile.
5) Ak chceš ukončiť spojenie treba ísť na ikonu na ploche "Phone card" a klikni pravým tlačidlom a vyber z ponuky "Bezpečne odpojiť"

Deafboy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #2 kdy: 08 Říjen 2007, 20:40:27 »
no ja som v telefone nic take nenasiel je to urcite na k 600i ?
Ubuntu som prestal pouzivat vzhladom na jeho bugy kazdodenne, no sem-tam rad zabludim na toto forum a som este radsej ked viem pomoct

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5722
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #3 kdy: 08 Říjen 2007, 20:51:46 »
2) Vyber na displeji mobilu "Prenos sub."

To je až po připojení datového kabelu.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Deafboy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #4 kdy: 08 Říjen 2007, 21:49:04 »
2) Vyber na displeji mobilu "Prenos sub."

To je až po připojení datového kabelu.

po pripojeni kablu to s telefonom ani nehne... (podobne ako aj na win xp, tam sa tez instaluje program aby to slo. k600i je myslim posledny mobil na ktory treba extra drivre) nainstaloval som si obexftp, ten mi ho najde, ale nevem sa dostat dalej... idealne by bolo keby mi ho primountovalo ako novy disk...
Ubuntu som prestal pouzivat vzhladom na jeho bugy kazdodenne, no sem-tam rad zabludim na toto forum a som este radsej ked viem pomoct

gargy2002

  • Host
Re: K600i
« Odpověď #5 kdy: 09 Říjen 2007, 02:38:54 »
Me K800i funguje pres wammu super a to i pres BTH. Jak pisou kolegove, pokud se pripoji telefon pres usb, tak to na displayi telefonu ukaze 3 polozky, z cehoz jedna je prenos dat. Da se pak kopirovat uplne v pohode, vlastne je mobil jako flash disk a jdou tam rozeznat jak memory karty, tak pamet primo telefonu. Pres BTH dam akorat send via bth, zvolim laptop a obracene v nabidce praveho tlacitka mysi dam send to obex-client, coz je mobil a opet bezproblemu nakopiruju do mobilu..... :)

matlasek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #6 kdy: 26 Říjen 2007, 21:33:52 »
Mam stejný problém s K 750i . Taktéž bych rád dostal odpověd či našel někde návod , jak přes modrozuba dostat data do mobilu... obráceně v POHO !!! ;D A co se týká toho usb kablíku = po zapojení žádná možmost ze tří možností jak píšou kluci přede mnou tzn. ani tady jsem si ještě neškrknul s přenosem do SE K750i...budu rád za jakýkoli podnět ,návod či radu .M

gargy2002

  • Host
Re: K600i
« Odpověď #7 kdy: 26 Říjen 2007, 23:10:28 »
Mam stejný problém s K 750i . Taktéž bych rád dostal odpověd či našel někde návod , jak přes modrozuba dostat data do mobilu... obráceně v POHO !!! ;D A co se týká toho usb kablíku = po zapojení žádná možmost ze tří možností jak píšou kluci přede mnou tzn. ani tady jsem si ještě neškrknul s přenosem do SE K750i...budu rád za jakýkoli podnět ,návod či radu .M
Mel jsem ten telefon sparovanej ve Feisty, takze by mel fungovat i jinde. Klasicky pripojit pres usb a da to na vyber 3 moznosti, pokud to nejde, vyzkouset vicekrat, kolegovi v jinem vlakne delal problem usb kabel, musel ho vytahnout zapojit vicekrat, nez to ten kabel pochopil ;D. Pres bth se posilaji data tak, ze se klikne pravym tlacitkem na soubor a zvoli polozka send to, nebo poslat, podle jazyka a vybere se mobil, vpodstate jedina moznost. Pokud to nefunguje, tak doinstalovat balik gnome-bluetooth(doporucuju jeste obexpushd). Me se udelal v applications/accessories/ spoustec na File Bluetooth Sharing a funguje to na K800i, ale na starem K750i to fungovalo taky.. :)

matlasek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #8 kdy: 27 Říjen 2007, 13:16:19 »
Ráno moudřejší večera jsem si řekl a učinil tak...a výsledek je stejný jako včera=  ;D doinstaloval jsem obexpushd ,jak jsi pravil & NIC !Gnome-bluetooth jsem tam měl...Samosebou jsem zkoušel i před tvou radou pravé tlačítko a ani tu se nezměnilo nic.V nabídce jsou =" Otevřít s ... ,Kopírovat,Vyjmout,Vytvořit odkaz,Přejmenovat,Přesunout do koše,Vytvořit archiv ,Vlastnosti "   TOŤ VŠE ! Nabídka odeslat chybí...Nejsem pravda žadný kovaný počítačový odborník ,ale myslím si ,že spousty věcí zvládám sám & učím se současně,tudíš chybu snad nedělám ,ale samosebou to NEVYLUČUJU a hledám dobrou radu kde se dá  ::)  Prošel jsem návody na wiky i jinde & výsledek je stejný ...Nehledě na to,že spousty textů-postupů  je pro běžného uživatele zcela "nečitelných" = odborně pojatých...Jsem pravda detailista ,a když už mám toho modrozuba / a nejde jen o něj ,ale principiálně o cokoli /tak toužím ,aby fungoval  :D ...USB jsem vytahoval x kkrát / nic nepochopil,nezmoudřel ???  :'( / Na display mi proběhne jen hláška = "probíhá nabíjení"
a na monitoru se zobrazí ikonka "Přehrávač hudby Sony Memory stick-připojen " & pak nabídka jestli chci importovat foto resp spravovat hudbu... a dále s tím nehnu. Jsem z toho zatím jen  :o a doufám že nebudu  >:( . No dám si procházku ze svou hafhaf .M

gargy2002

  • Host
Re: K600i
« Odpověď #9 kdy: 27 Říjen 2007, 14:38:07 »
Ráno moudřejší večera jsem si řekl a učinil tak...a výsledek je stejný jako včera=  ;D doinstaloval jsem obexpushd ,jak jsi pravil & NIC !Gnome-bluetooth jsem tam měl...Samosebou jsem zkoušel i před tvou radou pravé tlačítko a ani tu se nezměnilo nic.V nabídce jsou =" Otevřít s ... ,Kopírovat,Vyjmout,Vytvořit odkaz,Přejmenovat,Přesunout do koše,Vytvořit archiv ,Vlastnosti "   TOŤ VŠE ! Nabídka odeslat chybí...Nejsem pravda žadný kovaný počítačový odborník ,ale myslím si ,že spousty věcí zvládám sám & učím se současně,tudíš chybu snad nedělám ,ale samosebou to NEVYLUČUJU a hledám dobrou radu kde se dá  ::)  Prošel jsem návody na wiky i jinde & výsledek je stejný ...Nehledě na to,že spousty textů-postupů  je pro běžného uživatele zcela "nečitelných" = odborně pojatých...Jsem pravda detailista ,a když už mám toho modrozuba / a nejde jen o něj ,ale principiálně o cokoli /tak toužím ,aby fungoval  :D ...USB jsem vytahoval x kkrát / nic nepochopil,nezmoudřel ???  :'( / Na display mi proběhne jen hláška = "probíhá nabíjení"
a na monitoru se zobrazí ikonka "Přehrávač hudby Sony Memory stick-připojen " & pak nabídka jestli chci importovat foto resp spravovat hudbu... a dále s tím nehnu. Jsem z toho zatím jen  :o a doufám že nebudu  >:( . No dám si procházku ze svou hafhaf .M
Tak znova, doinstaluj Python-bluez. Pak nainstaluj wammu, to je program na spravu telefonu(kontakty, zpravy, e-maily apod). Tam zkus pripojit mobil, melo by to hlasit, co tam chybi za balicky, ty samozrejme doinstalovat. Jak se spoji mobil s wammu, pak posilani dat mezi mobilem a pc nic nebrani. Popisuju, jak jsem to delal, ja. ;)
Ten usb kabel se nejak nezda, tak pc ho pozna, ale neda nabidnout ty moznosti. Dobiji telefon, takze je pripojenej a pametovou kartu taky vidi. Hmm, co se mrknout do nastaveni v mobilu??
Da se z te memory karty neco zkopirovat do pc?? Pokud mas v mobilu memory kartu, melo by to ukazovat na plose pc karty 2, jednu memory stick a druhou primo pamet v mobilu, tu interni. Zkusil bych to wammu, pak budeme chytrejsi.. :)
Hmm, to je divne, zahlasilo mi to, ze jsem odeslal prispevek pred 5 sekundama, kdyz jsem to chtel finalne odeslat.. ???

matlasek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #10 kdy: 27 Říjen 2007, 17:45:27 »
Takže přece jen 50% úspěšnost = dá li se to tak říci = přenos dat skrze káblík USB se podařil ,ale bez toho,že se mi objevila jakákoli /tebou i jinými/ zmiňovaná nabídka na display mobilu  ;) . Nicméně ve wammu jsem zadal " Hledat telefon " a vyplivlo mi to následující :
Začínám /dev/ttyS0 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Začínám /dev/ttyS1 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Začínám /dev/ttyS2 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Začínám /dev/ttyACM0 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Začínám /dev/ttyACM1 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Vyhledávám zařízení Bluetooth pomocí PyBluez
Nelze pracovat s Bluetooth (error accessing bluetooth device)
Dokončeno /dev/ttyS1 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Dokončeno /dev/ttyS2 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Dokončeno /dev/ttyACM0 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Dokončeno /dev/ttyACM1 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Dokončeno /dev/ttyS0 - ['at19200', 'at115200', 'fbusdlr3', 'fbus', 'mbus', 'fbuspl2303']
Vše ukončeno, nalezeno 2 telefony

Jako laik tam vidím nějaký error s modrozubem & napadlo mě se juknout samosebou i do mobilu " Nastavení>Bluetooth = tady je nějaký submenu a mě zaujalo " Připojená zařízení" = tam se nedostanu ,je to šedivý tzn.asi musím vytvořit ??? v " Moje zařízení > Nové zařízení = najde to BTH v pc a pak  to chce po mě nějaký klíč=kód  SHODNÝ v telefonu i zařízení = citace... A tady jsem bezradný páč netuším co je to za klíč...Můžu ti nabídnout pružnější komunikaci přes jabber ??? stafbull@jabbim.cz    M.

matlasek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #11 kdy: 27 Říjen 2007, 19:29:45 »
No,ještě jsem odzkoušel v mobilu nastavit " Moje zařízení " = normálně se  oba BTH poznají ,ale to je asi tak vše...nastavím samosebou sdílení souborů přes bth ,nicméně žádná změna = nabídka k odeslaní / send / neexistuje. Dle mě to však nená nic společného s nastavením mobilu. Je to myslím něco jako norma, že pravým tlačítkem vyvoláš mimo jiné odesílání TZN. problém je ? v tom proč to tam nemám zobrazeno. Jo , a po instalaci wammu to nehlásilo žádný chybějící prográmky...M
p.s. asi to už dnes zabalím ! HI  ;)

gargy2002

  • Host
Re: K600i
« Odpověď #12 kdy: 27 Říjen 2007, 20:20:35 »
No,ještě jsem odzkoušel v mobilu nastavit " Moje zařízení " = normálně se  oba BTH poznají ,ale to je asi tak vše...nastavím samosebou sdílení souborů přes bth ,nicméně žádná změna = nabídka k odeslaní / send / neexistuje. Dle mě to však nená nic společného s nastavením mobilu. Je to myslím něco jako norma, že pravým tlačítkem vyvoláš mimo jiné odesílání TZN. problém je ? v tom proč to tam nemám zobrazeno. Jo , a po instalaci wammu to nehlásilo žádný chybějící prográmky...M
p.s. asi to už dnes zabalím ! HI  ;)
Ten mobil i pc potrebuji neco, cemu se rika passcode, pass znamena projit, nebo udelat(zkousku, test). Zadej na mobil, nebo do pc 0000(4 nuly) a pak zkusit opet pripojeni. Nic zvlastniho to neni, nekdy je to potreba i pri sparovani mezi telefony. Jabber na pidginu nefunguje, ale mam taky ucet, coz me docela mrzi, ani nevim, zda je nejakej plugin, ale asi ne...
Po instalaci wammu se ten telefon pripojil bez toho, aniz by potreboval neco doinstalovat??? Takze uz je potreba to udelat s tim passcode, ale urcite to pujde.. :)
Tak ten jabber snad ma fungovat, nastavil jsem si ucet, jak jsem to nasel na google, ale service not available.. :-\
Jeste bych dodal, staci zapnout bth na mobilu a dat vyhledavat new device, po nalezeni pc zadat 0000(4 nuly) passcode. Pak to same udelat na pc a melo by to fungovat. Jak uz to zada passcode, tak uz je to ve finale... ;) Pokud je problem, zkusit vicekrat... :)
« Poslední změna: 27 Říjen 2007, 20:55:50 od gargy2002 »

matlasek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #13 kdy: 28 Říjen 2007, 14:15:55 »
No,ještě jsem odzkoušel v mobilu nastavit " Moje zařízení " = normálně se  oba BTH poznají ,ale to je asi tak vše...nastavím samosebou sdílení souborů přes bth ,nicméně žádná změna = nabídka k odeslaní / send / neexistuje. Dle mě to však nená nic společného s nastavením mobilu. Je to myslím něco jako norma, že pravým tlačítkem vyvoláš mimo jiné odesílání TZN. problém je ? v tom proč to tam nemám zobrazeno. Jo , a po instalaci wammu to nehlásilo žádný chybějící prográmky...M
p.s. asi to už dnes zabalím ! HI  ;)
Ten mobil i pc potrebuji neco, cemu se rika passcode, pass znamena projit, nebo udelat(zkousku, test). Zadej na mobil, nebo do pc 0000(4 nuly) a pak zkusit opet pripojeni. Nic zvlastniho to neni, nekdy je to potreba i pri sparovani mezi telefony. Jabber na pidginu nefunguje, ale mam taky ucet, coz me docela mrzi, ani nevim, zda je nejakej plugin, ale asi ne...
Po instalaci wammu se ten telefon pripojil bez toho, aniz by potreboval neco doinstalovat??? Takze uz je potreba to udelat s tim passcode, ale urcite to pujde.. :)
Tak ten jabber snad ma fungovat, nastavil jsem si ucet, jak jsem to nasel na google, ale service not available.. :-\
Jeste bych dodal, staci zapnout bth na mobilu a dat vyhledavat new device, po nalezeni pc zadat 0000(4 nuly) passcode. Pak to same udelat na pc a melo by to fungovat. Jak uz to zada passcode, tak uz je to ve finale... ;) Pokud je problem, zkusit vicekrat... :)
Podělím se s tebou o poslední zkušenost  :D =takže jsem to udělal jak píšeš / opakovaně ,páč v podvečer  sem to samosebou odzkoušel taky ,ale hlasilo mi to po zadaní toho passcode ,že žadné služby nejsou povoleny /. Ted jsem na to hopsnul znovu,odstranil to zařízení co jsem dodal včera a znovu vytvořil NEW... a ejhle!!!Vyplázlo to na mě hlášku : Podporovana služba = objekty PUSH
Nicmeně to je zase vše = přenos z pc na mob není zatím možný / možnost odeslaní se nezobrazí /...nemám moc času se v tom ted stourat = jdu s hafankou na chajdu ,ale snad zitra se na to vrhnu.. Jak je možné že nejde Jabber ? mam GAJIMA mel jsem PSI  a nikdy to nebyl problém ?? Zkus se juknout na http://www.jabbim.cz/ třeba ti to nějak pomuže .No já mam samosebou ICQ transport pro zdejší majoritu ,která ho používá ,ale mužu aktivovat případně další transporty = gadu-gadu ,yahoo a ja nevím co tam vše je...
Jo a ještě jednu věc ti pošlu co jsem našel ohledně BTH, ale nezprovoznil páč je to pro jinou distribuci linuxu ?

Postup zprovoznění pod Linuxem
stejny jako u t68i

pokud potrebujete downloadovat obrazky z fotaku, hledejte tool opd, funguje i pod T610, T68

Vyzkousel jsem na FC1 s bezicim KDE. Nainstalujte si rpm gnome-bluetooth a vsechny balicky pro splneni zavislosti dulezity bluez* a openobex* pote v /etc/bluetooth/pin napiste asi tento radek BlueZ(0):123456 pote se pripojte mobilnim telefonem prikazem gnome-bluetooth-admin zjistite kod vaseho telefonu XX:XX:XX:XX:XX:XX a sluzby ktere podporuje. Pro synchrinizaci dat s telefonu na PC spustte prikaz gnome-obex-server, na dolni liste se vam objevi modra ikonka bluetoothutu Nyni jiz muzete zasilat data jako obrazky, zvuky ci telefoni seznam z Vaseho mobilu na pocitac. V pripade ze chcete zasilat data do Vaseho mobilu spustte nejprve prikaz
gnome-obex-send --dest XX:XX:XX:XX:XX:XX
a pote
nautilus bluetooth:/// -dest XX:XX:XX:XX:XX:XX
Zde se Vam jiz objevi okenko s ikonou vaseho mobilniho telefonu. Muzete sice na ni dvakrat kliknout ale nic se nestane. Soubor je potreba pretahnout mysi a pote se zkopiruje. Pozor timeout na telefonu je prilis kratky tj okamzite po odkliknuti je potreba prijem potvrdit. Telefon sam rozpozna format souboru a podle toho jej ulozi bud do moje zvuky nebo obrazky. Nezapomente ze rozliseni obrazku jpeg je 288x352 pixelu. Format audia je amr tj vyzaduje specialni kodek.

Jde mi o ten příkaz ,který uvádí jako spouštěcí pro přenos z PC > mob    ...šlo mi to až po poslední příkaz = ten musí byt jiný...
Tak se měj M.

gargy2002

  • Host
Re: K600i
« Odpověď #14 kdy: 28 Říjen 2007, 19:11:14 »
Tak to me mrzi, ze to zatim nejede, ale nevim co doporucit dal. Pokud uz zarizeni je videt, zbyva pouze sparovat pomoci toho passcode. Nevim co tam muze byt za problem, rozbehl jsem oba telefony, jak k750i, tak k800i pres usbbth adapter ne bez problemu, ale rozbehnul. Urcite to funguje i jinym uzivatelum, takze fakt nechapu. ???
Jestli to uz chtelo drive pouze ten klic, tak uz to nebude moc slozity, musi se to proste udelat poradne! :)
Muj jabber je gargy2002@jabber.org
Mam ted taky gajim, ale nenasel jsem zpusob, jak zprovoznit poradne jabber pres pidgin, sice mi to hlasi pres XMPP ze mam funkcni jabber ucet online, ale nemuzu vubec nic delat. 2 klienti na komunikaci, kua proc to neni jak v gaimu pres protokol jabber, kterej se tam dal nastavit?? Sice obcas vypadaval, ale fungoval... :-\

cimbaeth

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #15 kdy: 29 Říjen 2007, 11:54:03 »
2) Vyber na displeji mobilu "Prenos sub."

To je až po připojení datového kabelu.

jenže ke K600i se dodává standardně jen USB kabel a pokud jsem to pochopil, tak on datový kabel nemá. Takže problém je v tom jak ho přimontovat jen přes USB kabel.  ::)

gargy2002

  • Host
Re: K600i
« Odpověď #16 kdy: 29 Říjen 2007, 13:36:55 »
2) Vyber na displeji mobilu "Prenos sub."

To je až po připojení datového kabelu.

jenže ke K600i se dodává standardně jen USB kabel a pokud jsem to pochopil, tak on datový kabel nemá. Takže problém je v tom jak ho přimontovat jen přes USB kabel.  ::)
On datovej kabel ma, vyse pise, ze mu to nedava na vyber ty 3 moznosti co me, copy, print a jeste jednu, nic mu to nehlasi, tak nemuze kopirovat, zkousi rozchodit prenos dat pres bth. Jinak usbkabel a nabijecka k telefonu bohate staci a bth staci pouze na mobilu zapnout.. ;)

cimbaeth

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Re: K600i
« Odpověď #17 kdy: 29 Říjen 2007, 15:37:53 »
řešil jsem to pro případ, že nemá možnost rozjet na PC modrozub

gargy2002

  • Host
Re: K600i
« Odpověď #18 kdy: 30 Říjen 2007, 02:22:29 »
řešil jsem to pro případ, že nemá možnost rozjet na PC modrozub
V pohode, pres usb mu to beha a ten bth nejak nejde. Ma 64bit system, zkouseli jsme to pres jabber, zahlasilo to nejakej bug. Zatim to asi staci a az koupi novou grafiku pujde do 32bitu, tak to prubne znova... ;)