Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mam par problemu  (Přečteno 5600 krát)

Joker59

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Mam par problemu
« kdy: 17 Října 2007, 07:31:07 »
Mam par problemu:
1)
Mam TV kartu asi milionkrat zminovanou na forech a pro vetsinu uzivatelu bezproblemovou: Winfast xp2000 s jadrem bt878. Zkousel jsem uz vsechny mozne rady ktere jsem videl na forech a ve wikipediich a podobne a stale nic pri zadani prikazu dmesg | greb tuner se vzdy objevi ze mam bttv0 : using tuner=5 coz jsem se dozvedel nepujde naladit nic. Zkousel jsem veskere postupy s modules.conf a prikazovou radkou ale nic.Uvitam kazdou radu, diky.
2)
Mam FlashDisk ktery kdyz pripojim tak ho me Ubuntu nenajde.Je to Kingston tak nevim jestli s touto znackou je nejaky problem ci co ale kdyby nekdo vedel jak to rozjet byl bych vdecny.
3)
Posledni problem se tyka scanneru.Mam Canon a nevim jak ho rozchodit.Tiskarna sla v pohode pripojit ale scanneru se nechce.

Na zaver jeste jednou diky za kazdou radu protoze rad bych svuj linux vyuzival naplno uz me to s tema oknama nebavi je to hnus...
« Poslední změna: 15 Ledna 2009, 03:38:15 od Anna Taliánová »

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5722
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #1 kdy: 17 Října 2007, 12:19:53 »
2) Vložte do terminálu
Citace
tail -f /var/log/syslog
zasuňte flasdisk a výpis sem vložte.

3) Napište přesný typ notebooku

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #2 kdy: 17 Října 2007, 13:24:10 »
2) Kingston používám také, s U3 sotwarem a funguje bezproblémů, sice ne sotware, ale o to mi nejde.
3) Jen kdyby náhodnou - V Aplikacích - Grafika - Skener obrázků XSane

Joker59

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #3 kdy: 18 Října 2007, 07:16:42 »
2) napsalo to:
Oct 18 07:11:35 joker-desktop kernel: [  436.194998] usb 4-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 57
Oct 18 07:11:36 joker-desktop kernel: [  437.988949] usb 4-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 66
Oct 18 07:11:37 joker-desktop kernel: [  438.468483] usb 4-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 68
Oct 18 07:11:38 joker-desktop kernel: [  439.131830] usb 4-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 71
Oct 18 07:11:40 joker-desktop kernel: [  441.125869] usb 4-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 81
Oct 18 07:11:40 joker-desktop kernel: [  441.605400] usb 4-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 83
Oct 18 07:11:41 joker-desktop kernel: [  442.084932] usb 4-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 85
Oct 18 07:11:41 joker-desktop kernel: [  442.380642] usb 4-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 86
Oct 18 07:11:41 joker-desktop kernel: [  442.860164] usb 4-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 88
Oct 18 07:11:42 joker-desktop kernel: [  443.155884] usb 4-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 89
Oct 18 07:11:43 joker-desktop kernel: [  444.602459] usb 4-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 96
Oct 18 07:11:44 joker-desktop kernel: [  445.265803] usb 4-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 99


3) Nemam notebook ale normalni PC. Tim Canonem jsem myslel scanner.Mimochodem program xsane jsem zkousel ale nesel mi tam vybrat scanner jako zdroj scannovani, proste tam nebyl.

Joker59

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #4 kdy: 18 Října 2007, 07:31:35 »
3) Jinak jestli vam pomuze typ scanneru CanoScan Lide 35 tak ho zde uvadim.

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #5 kdy: 18 Října 2007, 10:59:28 »
- ovladač a návod na canoscan lide 35 (umět trochu anglicky)
http://www.abclinuxu.cz/hardware/vstupni-zarizeni/scannery/canon/canoscan-lide-35
- možná pomůže
http://www.suseportal.cz/forum/hp_scanjet_2300c
- zkušenost s canonscan lide 20
http://www.linuxsoft.cz/diskuze.php?type_item=8&id_vazba=12428#msg12463
Snad se to podaří rozjet.  ;)

Joker59

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #6 kdy: 19 Října 2007, 17:02:29 »
3) Asi budu potrebovat podrobnejsi navod protoze s linuxem zacinam a nejsem jeste tak zbehly.Stahl jsem si sane-backends 1.0.19 kvuli toho scanneru jenze nevim co s tim :-[. Nemohli byste mi poradit co s tim aby to slapalo? Diky

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #7 kdy: 19 Října 2007, 17:30:53 »
Jen pro příště napiš i tu koncovku, jelikož se pak nedá přesně poradit, ale koukl jsem a je to tar.gz - Jde o Binární archivy tak mrkni na tuhle stránku je z wiki a tam je popsané jak to naistalovat.
http://wiki.ubuntu.cz/Pokro%C4%8Dil%C3%A1_spr%C3%A1va_softwaru

Doporučuji uložit a rozbalit ve tvém domovském adresáři, jelikož když spustíš terminál, tak jeho výchozí místo je právě ve tvém domovském adresáři.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 17:33:36 od luisah »

Joker59

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #8 kdy: 22 Října 2007, 08:07:59 »
Jo to jo rozbalovat umim ale co s tim?Mam to nekam zkopirovat nebo co mam spustit?

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #9 kdy: 22 Října 2007, 13:46:35 »
Omlouvám se nevšiml jsem si, že jde jen o rozbalení archívu. Tady je odkaz na často kladené otázky, bod č. 17
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=5282.0
s tím že je psáno : "V terminálu se přepněte do složky, kam jste archiv rozbalili a postupně zadejte" - to uděláte tak že v terminálu zadáte příkaz na přepnutí složky tedy "cd xxxsložka/ - a odentrovat" (např. cd Shared/ - mělo by se objevit = luisah@luisah-desktop:~/Shared$ =něco takového)
 - poté budete zadávat příkazy co jsou psané v bodu 17.

Joker59

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #10 kdy: 25 Října 2007, 22:54:41 »
Tak scanner funguje diky moc. Jen nevim co s tou flashkou a TV kartou.Neni nekdo kdo by poradil?

Jan Nekvasil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 620
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #11 kdy: 25 Října 2007, 23:14:47 »
Co se té TV karty týče, myslím, že jsem někde četl, že v poslední době začali dávat do tohoto modelu odlišný chipset, aniž by na to někde výrazně upozornili. Zkuste mrknout na „šváby“ přímo na kartě. Jinak zrovna tuto kartu provozuji bez problémů a nutnosti jakéhokoli nastavování, stejně jako můj brácha, který si ji koupil před týdnem (měl ještě štěstí na starší chipset).

Zkuste to když tak s live CD Ubuntu 7.04 (stačí doinstalovat tvtime), tam by to mělo jít na 100 %. Pokud ne, je čas na reklamaci nebo shánění návodů na jiný chipset.

Joker59

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #12 kdy: 29 Října 2007, 19:40:28 »
Je to jadro bt878 s kterym nikdo nema problem asi me ta karta zkratka nema rada

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #13 kdy: 29 Října 2007, 19:45:12 »
3) Jinak jestli vam pomuze typ scanneru CanoScan Lide 35 tak ho zde uvadim.
Mám Lide 25 a žádný problém. Jediný problém byl v Ubuntu 7.04, tam nefungoval, ale ve všech ostatních verzích stačí spustit XSane...
// Jé, pardon, nevšiml jsem si, že už jste to vyřešil...

Joker59

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #14 kdy: 30 Října 2007, 07:17:53 »
To je v poradku uz to zase nejede ten scanner. Snad to vyresi nainstalovani verze Ubuntu 7.10...

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Re: Tak malo staci ke stesti!
« Odpověď #15 kdy: 30 Října 2007, 15:39:09 »
Pokud máte Ubuntu 7.04, tak to nová verze vyřeší určitě, protože v jádru, které je v 7.04, je nějaký bug, kvůli kterému to nejede. A že by to opravili, to asi ne, i když je to nahlášeno už někdy od alfy 7.04...  :-\

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.