Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s adresarami [vyřešeno]  (Přečteno 2929 krát)

fatal_error

• Návštěvník
problem s adresarami [vyřešeno]
« kdy: 31 Října 2007, 14:20:09 »
Please help...mam problem...Ked vytvorim zlozku na ploche tak sa mi automaticky vytvara aj v home adresari a to nechcem...funguje to aj naopak...ked vytvorim nieco v home automaticky je to aj na ploche...netyka sa to len priecinkov ale akychkolvek suborov ktore nakopirujem. A ked nieco zmazem z plochy tak sa to vymaze aj z home adresara..su asi nejak prepojene...nevie niekto poradit??...pomozte prosim  ???
« Poslední změna: 31 Října 2007, 16:33:12 od Vojtěch Trefný »

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: PROBLEM S ADRESARMI
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2007, 14:39:07 »
??? to co je na ploše má adresu /home/*jmeno_uživatele/Plocha(Desktop ve verzích < 7.10)
To co tu popisujete je naprosto logické, tak jaké rady?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

fatal_error

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Října 2007, 14:49:04 »
Ano ale moj pc vyzera po upgrade na verziu 7.10 takto >>> /home/*jmeno_uživatele/  a chyba mi tu zlozka Desktop ....no a to co ja nakopirujem do zlozky /home/*jmeno_uživatele/ to sa mi zobrazi aj na ploche...mozno to iba ja zle vysvetlujem...ale pri predchadzajucej verzii mi to nerobilo tak neviem... :(

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2007, 14:53:23 »
No v 7.10 namísto Desktop se mi ta složka jmenuje Plocha (přeložili jména adresářů a po vzoru windows přidali hudba videa atd...).
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

fatal_error

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Října 2007, 14:58:37 »
No ano to viem...ale mam to tak ze: home/paulo/ a tu uz mam rovno zapisane svoje subory napr. data, hudba atd. noa mam ich zobrazene aj na ploche....ked vytvorrim adresar alebo skopirujem subor do home/paulo/ tak sa automaticky urobi asi odkaz alebo nieco na ten adresar aj na ploche. moje vysvetlovacie schopnosti su velmi slabe preto prosim berte ohlad  ::)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 31 Října 2007, 15:03:59 »
Máte tam i složku Plocha?
Nejspíš se někde přepsalo, že adresář plochy je přímo /home/paulo/ ale netuším, v kterým configu je to zapsané... to budete muset hledat ;)

fatal_error

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 31 Října 2007, 15:08:42 »
Nie ...zlozka plocha (desktop) mi tam chyba....proste tam nieje nic...noa tak neviem kde je chyba..teraz ma napadlo skusim zmenit jazyk v systeme. mali by sa vytvorit nove priecinky....snad to vyjde...zatial DAKUJEM  :)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 31 Října 2007, 15:11:51 »
Maximálně z aktuálního uživatele vytvořit nového a z toho nového toho aktuálního smazat.  ;)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 31 Října 2007, 15:22:28 »
Spusť: gconf-editor
Hledej: nautilus
"Desktop location" - změň na požadovanou cestu "/home/uživatel/Desktop" (možná budeš muset vytvořit adresář "Desktop" nebo "Plocha")

Kód: [Vybrat]
mkdir ~/Desktop

Díky za info... aspoň jsem chytřejší i já o něco zase... ;)

fatal_error

• Návštěvník
Re: PROBLEM S ADRESARMI [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 31 Října 2007, 15:39:59 »
NO neviem ci som siel spravne ale bolo to asi takto:  apps > nautilus > preferences  /// noa tam sa pise nieco ze desktop_is_home_dir  toto som odskrtol podla navodu dole noa nejak mi to nevyriesilo moj problem....a Desktop location som nenasiel...tak nevim. A ked vytvorim priecinok Desktop tak sa mi zobrazi opat aj na ploche a tiez v home/ meno uzivatela/ ... no na ploche ho nechcem kedze je to Desktop adresar...Skusim este postup vyssie uvedeny a dam vediet.

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
Re: problem s adresarami [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 04 Prosince 2007, 22:06:57 »
Ahoj, mam problem s adresari Home, kdyz se kouknu na systemovy disk-->Home tak je to OK (jsou tam soubory ktere si tam ukladam), ale kdyz dam Home z plochy tak to odkazuje na oddil home, ktery jsem mel z drivejsi verze FF a neformatoval jsem ho, chtel jsem nechat stare soubory. Nevite jak to dat do poradku?

viz muj problem: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=16741.0

diky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.