S tou miradnou - máte jí někdo odzkoušenou? Já vím z dřívějkška, že fungovala, ale sem tam spadla (někdy např když mi přišla zpráva).
Jinak k dotazu - pokud jsi zvyklí na Mirandu (jako já), tak tě žádný Linuxoví komunikátor asi neuspokojí, před půl rokem jsem jich vyzkoušel strašně moc a situace je vážně tristní. Nejblíž Miradně je tak ten Kopete.
Cca před půl rokem, po instalaci Ubuntu 7.04-desktop-AMD64 jsem hledal vhodného icq klienta v Ubuntu. Na XP používám Mirandu (konkrétně "Yaho's Miranda Pack 2.7 Dark Editon" -
http://miranda-easy.net/pack.php ).
Nakonec jsem v ubuntu skončil u Kopete. Zatím všechny pro mě důležité věci jsem v kopete našel taky, jediné, co mi "vadí" je, že neumožňuje odesílání SMS.. v mirandě používám plugin
smsCZE na posílání SMS do Vodafone (u příslušných kontaktů mám nastaveny jejich mobilní čísla a pak stačí jenom pravou myší k kliknout nad kontaktem, napsat SMS (do Vodafone před 700 znaků), odkliknout, opsat z obrázku kontrolní číslo a SMS je poslaná..)
Mít takovou možnost v některém klientovi pro ubuntu, asi hned přejdu :-) SMS sice používám často, ale rozhodně toto u Kopete nepovažuju za závažný nedostatek..