Nejlepší by bylo, kdyby přidali do základního instalátoru systému volby pro grafické prostředí: GNOME, KDE, XFCE, ... přičemž by se ty ostatní dostahovaly z internetu (jsou to balíky okolo 50-200mb, že?) a pod to výběr vzhledu, jako třeba kancelářský (například současný uhlazený vzhled) a moderní vzhled (například ta tmavší paleta).
Víte proč? Aby byla instalace jednoduchá a nemuselo se u ní přemýšlet, byla rychlá a efektivní atd. To se mi na Ubuntu líbí, neřeší nesmysly a podle mého je to tak správně. Mému bráchovi se podařilo nainstalovat ubuntu za 4 minuty, tomu se říká úspora práce, to je ta efektivnost, to je to co na Windows není. To je to co Linux odlišuje! Proč řešit něco, co se může řešit po instalaci. Je tak težké kliknout druhým na plochu a změnit vzhled?
EDIT: ikdyž když nad tím přemýšlím, možná by akorát stálo za to udělat trošku jinej systém pro OEM instalaci, to by vše vyřešilo, popř nevím jak je řešená doinstalace OEM a tu nějak dotvořit směrem k tomu. Ale normální instalaci, pro většinu, bych nechal tím stylem jaká je, snažit se udělat jí zároveň rychlou a efektivní.
Btw to téma, o kterém se teď bavíme jsem ukázal pár profesionálním grafikům a i amtérům a říkají jen 'radost pohledět' dobře spojené barvy, skvělé tvary. Tedy já osobně doufám, že ještě vylepší vzhled rhythmboxu:) A budemeli se bavit o průmyslovém zpracování neboli správně ''designu'' tak dle mého nemá obdoby a je super. Je jasné, že když se podíváme např. Mac OS X, tak tady je vidět výtečné průmyslové zpracování, využití potencionálů barev a dobře řešené menu atd. (nehledě na to tipne si někdo zvás proč má GNOME menu nahoře? (podobně jako Mac OS X?)
A proč někteří nechápou, proč tam je a jeden panel dají pryč a na spodní přidají fce a mají jen jeden? Ten panel je nahoře kvůli rychlosti. Např většina lidí tahá za okna, zavírá je minimalizuje pomocí myši (na přepínání oken už většina lidí používá Alt+TAB, popř super, prostě nějakou:) ale okna málokdo zavírá Alt+F4, q, :q atd a to samé u posouvání oken, také většina lidí posouvá za rám, místo Altu+ myši. A díky tomu, je myš ve většině případů v horní časti obrazovky (také díky menu aplikací atd), proto je rychlejší se dostat nahoru, ale i efektivnější. Jinak tohle právě dělá z GNU/Linuxu pracovní stanici, to že vývojáři píší aplikace pro sebe, používají je, tak proč ničit, něco co vymysleli skvěle, např tím spojováním panelů?
V době, když jsem měl ještě win, tak jsem také měl nabídku Start nahoře, právě po vzoru Mac OS X, který je co se týče kvality/designu na tom nejlépe a od něho je dobré se učit
snad jsem svůj pocit popsal správně a bez hrubek:D