Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak uvolnit paměť [vyřešeno]  (Přečteno 3346 krát)

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Jak uvolnit paměť [vyřešeno]
« kdy: 07 Listopadu 2007, 21:33:36 »
Dobrý den, mám jen 512 MB RAM a KDE. K tomu potřebuji používat VirtualBox a systém očividně trpí nedostatkem paměti. Nenapadá někoho, jaké služby by se nechaly povypínat (nepotřebné doplňky KDE, něco co hodně žere...). Taky bych se chtěl zeptat: měl jsem Ubuntu a pak jsem jen doinstaloval meta balík kubuntu-desktop. Není možné, že se mi do paměti natahují zároveň i knihovny z GNOME? A ještě mi povězte, kolik RAM vám zabírá naběhnuté KDE. Děkuji za odpovědi.
« Poslední změna: 09 Listopadu 2007, 19:28:22 od Vojtěch Trefný »

Skeletonix

• Host
Re: Jak uvolnit paměť
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2007, 22:14:36 »
co zkusit nainstalovat nějaké nenáročné prostředí (blackbox, evilwm, icewm ...) a pokud chcete používat virtuální stroj tak se přihlásit do něho. Mno a s tím povypínáním poradím šalamounsky ... ty nepotřebné ! Není to úplně jednoduché (složité také ne !) a návodů najdete spousty (začal bych na wiki ;) )

---
těch 512 je na virtualizaci docela málo

existpierre

• Host
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2007, 10:41:06 »
tak ja mam ubuntu, po restarte zabera 150MB a po 9 hodinach 300 :D

na virtualku to mas fakt malo, keby si mal 1GB, bol by si za vodou, ale to zavisi imo aj od procaka, ci staci potiahnut oba systemy a od grafickej...mas virtualbox? kolko mas nastavenej pamate pre grafarnu ? lebo defaultne je 8MB.

DarkenCZ

• Host
« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2007, 11:41:14 »
Mě Kubuntu bere po startu asi 700MB ;-) ale protože mam 2GB RAM, tak mi to až tak nevadí....a po nějaké době (Firefox/Amarok/Kmail/Eclipse/LAMP/Kopete) se to blíží ke 2GB, ale neswapuje, takže to je Ok...paměť se uvolňuje jak je potřeba.

Nejde ve VirtualBoxu nastavit vyhrazená ram pro ten virtuální systém?

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 08 Listopadu 2007, 16:02:02 »
No o instalaci nenáročného grafického rozhraní jsem uvažoval. Může mi doporučit někdo nějaké přijatelné, které bez problémůfunguje? Případně, pokud to někdo používá, o kolik je to méně náročné?

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2007, 16:35:53 »
Zkus fvwm-crystal, vypadá docela solidně a rychlost je výrazně zvýšena, náročnost výrazně snížena. :) Mám taky 512.
Mám ho naistalované, ale ještě jsem nějak pořádně netestoval, zatím jedu na Gnome a fvwm-crystal zkouším sem tam, zkus a uvidíš, zda bude použitelné.

Ve Virtualboxu mám naistalované WinXP, vyhrazeno 256RAM, 8MB grafiku a jede to docela solidně = je pravda, že občas to spadne, ale pro práci s pravidelným ukládáním to stačí.
« Poslední změna: 09 Listopadu 2007, 19:28:35 od luisah »

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2007, 19:45:46 »
a používáte VirtualBox pod GNOME, KDE nebo pod fvwm? Já ho spouštím pod KDE a ve VirtualBoxu mám Win2000 a pro ně vyhrazených 110 MB RAM a nic moc to teda není... Pravda, do včerejška mi nechodil swap, tak jsem to konečně opravil a už je to taky lepší  ;D

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 08 Listopadu 2007, 19:59:52 »
Zkus fvwm-crystal, vypadá docela solidně a rychlost je výrazně zvýšena, náročnost výrazně snížena. :) Mám taky 512.
Mám ho naistalované, ale ještě jsem nějak pořádně netestoval, zatím jedu na Gnome a fvwm-crystal zkouším sem tam, zkus a uvidíš, zda bude použitelné.

Ve Virtualboxu mám naistalované WinXP, vyhrazeno 256RAM, 8MB grafiku a jede to docela solidně = je pravda, že občas to spadne, ale pro práci s pravidelným ukládáním to stačí.
pouzivam fvwm-crystal. rychlost neni nijak zvysena, akorat to zere min ramky a naopak rychlost vykreslovani je o dost pomalejsi..

luisah

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 09 Listopadu 2007, 19:27:01 »
Hmm, tak to je asi jen můj pocit :) , že je to rychlejší, ale říkám, zatím ho zkouším sem tam když nemám co dělat.

Virtualbox používám pod Gnome. Těch 110 bych řekl, že není nic moc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.