Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: doména  (Přečteno 2606 krát)

wakasato

• Návštěvník
doména
« kdy: 30 Října 2007, 20:35:33 »
Prosím o pomoc. Jsem uplný lama a spouštím web. Mám nainstalovaný LAMP a díky tomuhle fóru taky úspěšně sprovoznil. Už mi schází jen taková drobnost. Potřebuju poradit s nastavením domény. Kde a co musím nastavit, aby fungovalo přesměrování od registrátora? Registrátora mám www.doména.cz a veřejnou IP.
PS: Ještě jeden dotaz. Co musím nastavit v Ubuntu server abych mohl použít USB Flash disk na přenos projektu? Vyřešil jsem to Desktop instalaci a po přenosu jsem zrušil prostředí a X-ka. Ale není to košér řešení. Poradí mi někdo?
Děkuji.
Je lepší jko blbec vypadat, než promluvit a tím to dokázat.
Ale neplatí to na fóru. :P

Pavelp

• Host
Re: doména
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2007, 21:03:14 »
Podle mne nic, jen Vas spravce DNS zaznamu musi nastavit, aby alias na www.vasedomena.xx ukazoval na Vas pocitac. Normalne na nej ukazuje (mel by ukazovat) zaznam A - jmenopocitace.vasedomena.xx Ale nezabyvam se tim intenzivne, muze to byt nepresne. Predpokladam, ze DNS server, kde je zaznam o Vasi  IP adrese nespravujete vy. Jinak pokud je ten stroj takhle vystrceny do sveta, mel by tam byt slusny firewall.   

Jan Rippl

• Návštěvník
  • Jsme tu stále s Vámi...
    • JanRippl.eu
Re: doména
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2007, 14:47:49 »
Jsou dva pojmy:

1 předpoklad je mít veřejnou IP adresu

pokud veřejná IP adresa je, pak je nutné nastavit v routeru prerouting či forwarding na konkrétní stroj v síti mimo rozhraní DHCP, pokud je přidělováno od poskytovatele. Jinými slovy, je nutné nastavit interní IP na síťové kartě příslušného stroje, síťovou podmasku a bránu, a v routeru nastavit nasměrování všech příchozích požadavků na tuto interní IP.

Pak stačí v administraci domény nastavit jako záznam typu A veřejnou IP adresu od poskytovatele připojení a mělo by to fungovat. Jako Firewall doporučuji buď Firestarter nebo Fireholl  ;)
Řekni, jaký software používáš, a já ti povím, jaký jsi...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.