Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: BERYL každá plocha má jiné pozadí  (Přečteno 3765 krát)

jama

• Návštěvník
BERYL každá plocha má jiné pozadí
« kdy: 22 Listopadu 2007, 13:01:18 »
Potřebuji poradit s Berylem.

Mám nainstalovanou distribuci ubuntu feisty fawn 7.10 a nainstalovaneho beryla. Správce oken mám nainstalovaného metacity a sezení mám GNOME.  Snažím se zprovozdni krychly, ale povedlo se mi zapnout jen nebezkou báň, vršek a spodek krychle a otáčí se mi neúplná krychle jenom s jednou plochou a to mám v nastavení beryl-manager horizontální plochy 4.

Je možné, že metacity neumí zobrazovat více ploch?

Dále jsem četl něco o pomocném prográmku wallpapoz, ale ten mi nešel nainstalovat, protože vždy požadoval python image library a ty mi nešli doinstalovat, takže u něj jsem pohořel. Prosím o radu, jak na beryla, zda existuje nějaký plugin nebo jak rozchodit pro každou plochu jiné pozadí. Navíc mi dole na liště svítí čtyři plochy, ale přepínač zůstává stát na jedné, ale krychle se otáčí.

qUAKER

• Host
Re: BERYL každá plocha má jiné pozadí
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopadu 2007, 13:50:05 »
Beryl je spravce oken. Kdyz jej zapnes tak window manager Beryl nahradi puvodni metacity.

jama

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Listopadu 2007, 06:21:43 »
Beryl je spravce oken. Kdyz jej zapnes tak window manager Beryl nahradi puvodni metacity.

To je pravda, špatně jsem popsal situaci, jedná se mi o to, že když spustíš beryl settings manager, tak v něm je záložka general dále desktop background a v ní je pole, kde se dá zaškrtnout desktop manager supports viewports, tak jsem si říkal, zda si beryl nenačítá pozadí ploch z metacity a proto ten dotaz, zda metacity umí více ploch, respektive když nastavím počet ploch horizontálně 4 a ostatní parametry 1 a 1 tak to sice funguje, ale stále se mi otáčí krychle, se stejným pozadím na každé ploše kromě tedy báně, vršku a spodku krychle. ???? Tak co tedy s tím. Tamty odkazy jsou dobré, ale odpověď kterou jsem hledal jsem tam nenašel, jinak díky za příspěvek.

qUAKER

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Listopadu 2007, 09:45:26 »
to je divné, ve výchozím nastavení by Beryl měl mít nastavené vše správně. Zkus smazat nastavení Berylu v tvé home složce. Tím by se mělo vše vyresetovat a fungovat...pokud to nepude, tak budeš muset nejspíš použít compiz fusion.. kterou verzi ubuntu máš, Gutsy 7.10 nebo Feisty 7.04?

jama

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Listopadu 2007, 11:00:02 »
to jsem zkusil také a je to pořád stejné. Sále se mi otáčí 4plochy se stejným pozadím. mám feisty fawn 7.04.  Dokonce jsem kvůli tomu udělal i reinstalaci celého systému a stále to nechodí a compiz mi to dělá taky. Spíš by mě zajímalo, jak máš nastaveno general settings v berylu zda tam máš zaškrtnuté ty viewporty a zda používáš gnome. Díky.

Jo a co ten wallpapoz???

qUAKER

• Host
« Odpověď #5 kdy: 23 Listopadu 2007, 11:51:36 »
pockat -takze ty chces na kazde plose jinaci wallpaper? to udelas jedine externim programem - compiz/beryl tohle neumi.
Ja GNOME nepouzivam,udelal jsem si svou kombinaci(Xfce+metacity+perlpanel)

jama

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Listopadu 2007, 12:55:54 »
jasně teď jsme si porozuměli, už se mi povedlo nainstalovat si ten externí program mam wallpapoz, dokonce mi načte 4 plochy na každou si navolím jiný wallpaper, ale když otáčím krychli, tak jí mám již bez ostatních třech fotek. V podstatě je to k ničemu, ale už jen to, že mi to nejde mě motivuje, abych na to přišel. Myslím si, že to bude někde v právech, že to je jenom maličkost, ale nemůžu na to přijít.

jama

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 23 Listopadu 2007, 12:56:56 »
mohl by jsi mi tedy poradit nějaký jiný externí prográmek, který by byl funkční? Díky moc

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 23 Listopadu 2007, 13:11:26 »
Beryl fakt nevie na kazdy viewport dat ine pozadie. Beryl aj Compiz totiz pri toceni kockou zobrazuje tzv. viewporty a nie plochy. V Compize je plugin wallpapers, ktory by toto mal vediet, ale zasa nesmies mat spusteny nautilus ako zobrazovac desktopu. A ked nemas spusteny nautilus, nemas na ploche ikony. Existuje este jedna alternativa a to opatchovat nautilusa. Potom mozes mat  v spolupraci s pluginom wallpapers zvlast pozadia na kazdom viewporte (strane kocky) a aj ikony. Ale nikto si to zatial netrufa. Ani ja nie. :-)

Ak si trufas Ty, toto si nastuduj: http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=3835&highlight=background+images

Jo a odporucam zamenit Beryl za compiz-fusion.
« Poslední změna: 23 Listopadu 2007, 13:15:42 od henrichg »
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

jama

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 23 Listopadu 2007, 19:17:00 »
Compiz-fusion jsem vyzkousel a moc se mi neosvedcil, chodil pomalu a sekal se a schazoval aplikace. Nevim beryl mi v ubuntu prijde daleko rychlejsi a spolehlivejsi. Mimochodem, jestli má někdo další nápady, vítám každou pomocnou ruku. Že by se našel někdo, kdo má zkušenosti s opatchováním nautila???

Jinak další pokrok už mi chodí i ten externí prográmek wallpapoz, ale beryl to vždy nějak přebyje, nebo jestli to dělá ten nautilus fakt nevim vypnul jsem v něm zobrazování plochy, ale pořád mi tam cpe tmu nebo, když nastavím průhlednost cube, tak nevidím nic jen tu jednu plochy.  :-[

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.