Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mojebanka.cz - jede vám to? [vyřešeno]  (Přečteno 36278 krát)

gusty32

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
    • Break Monopoly
Mojebanka.cz - jede vám to? [vyřešeno]
« kdy: 25 Listopadu 2007, 10:57:20 »
Od včerejška by měla mojabanka.cz podporovat i Linux. V materiálech jsem našel ale jen SuSE linux... Zkoušel jsem FF s Javou SE 6, úvodní skript pro přihlašovací okénko mi už najede, leč při pokusu o přihlášení dojde k vytuhnutí Firefoxu...

Koukám teď na návod, radí tam na Win vypnout automatický upgrage Javy 5... Nezkoušel někdo Javu SE 5?
« Poslední změna: 13 Ledna 2008, 20:13:10 od Vojtěch Trefný »

igst

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2007, 14:41:38 »
Kubuntu 7.10, FF 2.0.0.8, Java(TM) Plug-in 1.6.0_03-b05

Mojebanka jede velice dobře.

FrantaB

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 190
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #2 kdy: 27 Listopadu 2007, 22:05:40 »
Vše jede naprosto v pořádku. FF 2.0.0.10, Sun Java 6
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Tomáš Jančík

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1179
    • Zobrazit profil
    • TomášJančík.net
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #3 kdy: 27 Listopadu 2007, 22:22:34 »
dneska se mi to taky podarilo rozchodit instalaci baliku sun-java5-bin a sun-java5-plugin
stesti ze sem to nedelal pro sebe, ale pro mamu... byt ja KB, tak uz tam davno nejsem :D

zoufalec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 48
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #4 kdy: 29 Listopadu 2007, 20:44:05 »
Vše jede naprosto v pořádku. FF 2.0.0.10, Sun Java 6
Mám ten samý software a NEJEDE MI TO! Hlášení se objeví o tom, že není povoleno JAVA (i po restartu). Při tom mám nastaveno: Úpravy / předvolby / povolit Java zaškrtnuto v Mozzila Firefox. Tak tedy nevím kde co mám ještě nastavit???

dan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 63
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #5 kdy: 30 Listopadu 2007, 08:09:01 »
Mám úplně stejný problém. V Opeře mi to jede bez problémů, ale Firefox ani boha.

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #6 kdy: 30 Listopadu 2007, 12:46:16 »
Zkuste mrknout sem na výběr výchozí javy, jestli to nepomůže.
http://wiki.ubuntu.cz/Java?highlight=%28java%29
Nejsem u KB, tak nemohu soudit.

zoufalec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 48
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #7 kdy: 30 Listopadu 2007, 19:35:40 »
Zkuste mrknout sem na výběr výchozí javy, jestli to nepomůže.
http://wiki.ubuntu.cz/Java?highlight=%28java%29
Nejsem u KB, tak nemohu soudit.
I ten kdo neni u KB, si může otestovat svoje PC na funkčnost www.mojebanka.cz po kliknutí na "mojebanka on-line vpravo nahoře a pak pokračovat. Zadání hesla to sjně chce jen když je všechno jede. Mě to NEJEDE, ani jak tak čtu jiným. Divím se tedy tomu, že někomu to jede. Javu jsem dle odkazu zkoušel, ale nic. V konfiguračním průvodci na KB mojebanka to už hlásí závadu u." Podpora PDF formátu   Nalezena nepodporovaná verze prohlížeče PDF souborů." Tak co máte za prohlížeč PDF, komu to jede?
FF 2.0.0.10, Sun Java 6, UBUNTU v 7.10

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #8 kdy: 30 Listopadu 2007, 19:47:11 »
zoufalec: Tak jsem to schválně zkusil, psal jsi že pokud se objeví zadání hesla, tak je vše OK - takže něco proběhlo a pak to chtělo "Vaše identifikační číslo"
Takže mě to asi jede.
Zkoušel jsem na Epiphany  s java-6-sun
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 19:54:26 od luisah »

zoufalec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 48
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #9 kdy: 30 Listopadu 2007, 20:26:25 »
zoufalec: Tak jsem to schválně zkusil, psal jsi že pokud se objeví zadání hesla, tak je vše OK - takže něco proběhlo a pak to chtělo "Vaše identifikační číslo"
Takže mě to asi jede.
Zkoušel jsem na Epiphany  s java-6-sun

Identifikační číslo to chce po přihlášení na aplikaci Expresní linka plus. Na aplikaci mojebanka (ikona nad tím) to chce heslo a cestu k souboru s certifikátem nebo čipovou kartu. Ale asi PC musí mít na obě aplikace stejnou. Ještě zkusím Expresní linku v Ubuntech a uvidím.

zoufalec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 48
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #10 kdy: 30 Listopadu 2007, 20:32:34 »
Jo na obě aplikace to chce mít stejné softwarové nastavení. Nejede mě to. a NEJEDE.

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #11 kdy: 30 Listopadu 2007, 20:44:34 »
Jo pravda, asi jsem se uklikl, zkusil jsem to ještě a teď to po mě tedy chce ten certifikát a heslo.

Vyzkoušel jsem jak s firefoxem tak tedy i s Epiphany a vše je OK.
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 20:46:31 od luisah »

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #12 kdy: 30 Listopadu 2007, 20:50:14 »
Javu tedy máš určitě naistalovanou?
Zkoušel jsi tedy Epiphany, v upravit nastavení není v Epiphany příliš možností, takže není moc co zkazit nebo nedonastavit.
Kouknul jsem na Epiphany, tedy v nastavení co by mohl být problém, jediné co jsem našel bylo, že mám povolenou javu a povolený java script.
Pokud jsi nezkoušel tento prohlížeč tak to schválně zkus, možná máš i nějakej problém s nastavením v /home/.mozilla - tak možná to zkusit smazat(to tady možná už někdo radil)

zoufalec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 48
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #13 kdy: 30 Listopadu 2007, 21:35:36 »
Javu tedy máš určitě naistalovanou?
Zkoušel jsi tedy Epiphany, v upravit nastavení není v Epiphany příliš možností, takže není moc co zkazit nebo nedonastavit.
Kouknul jsem na Epiphany, tedy v nastavení co by mohl být problém, jediné co jsem našel bylo, že mám povolenou javu a povolený java script.
Pokud jsi nezkoušel tento prohlížeč tak to schválně zkus, možná máš i nějakej problém s nastavením v /home/.mozilla - tak možná to zkusit smazat(to tady možná už někdo radil)
Máš pravdu, vypadá to, že je to zálohou ze staré verze Firefoxu 7.04. Nekomunikuje to s novou JAVA. TAkže nějak se bude muset FIREXOX předělat.

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #14 kdy: 30 Listopadu 2007, 21:46:20 »
Tak zkus jak jsem psal ze své domácí složky - skrytou složku .mozilla smazat (smažeš tím tedy i své záložky) popř. zkusit ještě přeinstalovat firefox.

zoufalec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 48
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #15 kdy: 30 Listopadu 2007, 22:17:02 »
Tak zkus jak jsem psal ze své domácí složky - skrytou složku .mozilla smazat (smažeš tím tedy i své záložky) popř. zkusit ještě přeinstalovat firefox.

tak jsem Firefox přeinstaloval, ale test KB hlásí opět problém JAVA. Mám teď nainstalovanou JAVA 6 WEB START. Nevim jestli to tak stačí, nebo se má nainstalovat jiná JAVA 6? V opeře to funguje, ta má svou JaVA.

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #16 kdy: 01 Prosince 2007, 10:43:26 »
Zkoušel jsi nejdříve smazat ten adresář .mozilla? Nebo alespoň si ho někam vyjmout, kdyby nepomohlo tak ho prostě vrátíš zpět a veškeré záložky budeš mít zpátky.
Zkus mrknout sem na bod 20
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=4153.0

Je tam instalace javy 5, tak místo 5 tam dej 6 a budeš instalovat 6ku. Nebo obráceně.
Jinak zkus mrknout zda tam máš již 5ku naistalovanou tak odinstalovat a naistalovat 6ku. Nebo obráceně.
Pokud by jsi měl obě javy naistalované, tak v mém příspěvku výše je odkaz na wiki, kde si vybereš typ javy.

Jinak vážně nevím, asi tvůj firefox nemá rád javu. :)

zoufalec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 48
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #17 kdy: 01 Prosince 2007, 12:24:25 »
Jo dobrý. Ještě jsem nainstaloval SUN JAVA 6 Console a už jsem se dostal na přihlášení do KB. Díky

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #18 kdy: 01 Prosince 2007, 15:27:57 »
Vytrvalost se i někdy vyplácí.  ;D

petouch

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #19 kdy: 09 Prosince 2007, 11:26:56 »
Nemohu uvést do chodu aplikaci MojeBanka - asi bude nějaký problém s JAVou. Pokoušel jsem se nainstalovat SUN JAVu podle výše uvedeného návodu, ale objevuje se tato hláška :
petr@petr:~$ sudo apt-get install sun-java6-bin
[sudo] password for petr:
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Reading state information... Hotovo
sun-java6-bin je již nejnovější verze.
0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 0 k odstranění a 1 neaktualizováno.
petr@petr:~$ sudo apt-get install sun-java6-plugin
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Reading state information... Hotovo
Balík sun-java6-plugin není dostupný, ale jiný balík se na něj odkazuje.
To může znamenat že balík chybí, byl zastarán, nebo je dostupný
pouze z jiného zdroje
E: Balík sun-java6-plugin nemá kandidáta pro instalaci

Nevíte někdo, v čem by mohl být problém ?
Díky


luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #20 kdy: 09 Prosince 2007, 15:41:20 »
První ti řáká, že máš již program naistalovaný a druhý nějaký problém.
Zkus to takto:
Mrkni do Synapticu a zadej do hledání - sun-java, a uvidíš jakou javu máš naistalovanou a jakou nemáš. (Systém - Správa - Správce balíků Synaptic)
Nech naistalovánu jen jednu buď 6ku nebo 5ku a to tyto "prográmky":
sun-javaX-bin
sun-javaX-jre
sun-javaX-plugin

(X - buď 5ka nebo 6ka)

Mr.Sten

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #21 kdy: 09 Prosince 2007, 18:48:19 »
a jak docílit funkčnosti mojibanky v opeře ?? v konqueroru mě to jde, protože tam vystupuji jako IE na win 2000 mám pocit > takto mě to fungovalo aji před novou verzí mojibanky .. jakou cestu pro javu nastavit ?? díky ...

edit: javu mám 6 a  konfiguračním průvodci mě to při cestě k javě /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.00/jre/lib/i386 ukazuje funkční javu v prohlížeči, ale dodavatel prostředí java v prohlížeči je špatně..

edit2: mě snad šálí zrak, už me to ukazuje dobře, ale pořád mě to nešlape, křížek mám u Postinstalační test pro prostředí SUN JVM >> Postinstalační test selhal .. zkusim este restart az budu mit chvilu cas.. jinak neda se nekde nastavit pro vsechny okna u *.mojebanka.cz yes, all ?? docela mě stve těch 5 okne nebo kolik jich vylítáva pro potvrzení..

edit3: tak sem to nakonec druhej den rozchodil, sun javu mam 6tku, v čem byl problém nevím .. zkoušel sem to i na pc, kde sem měl zkušebně win a taky to tam nešlo /jeden den jo, druhej ne/ a nakonec sem se dostal na nejakej odkaz (myslim normalni standartni) a tam mě to šlapalo, a šlape i v ubuntu :) nedokážu si to vysvětlit a je to tak..
« Poslední změna: 12 Prosince 2007, 16:55:34 od Mr.Sten »

petouch

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #22 kdy: 10 Prosince 2007, 22:01:21 »
luisah : díky za radu, pro jistotu jsme zkusil odinstalovat všechno co má v názvu sun-java  :) a nainstalovat jen ty tři balíky. Jenže jak 6 tak 5 hlásí při instalaci toto
Balík sun-java5-plugin není dostupný, ale jiný balík se na něj odkazuje.
To může znamenat že balík chybí, byl zastarán, nebo je dostupný
pouze z jiného zdroje
E: Balík sun-java5-plugin nemá kandidáta pro instalaci


Jinak ty java5-bin i jre se nainstaluje bez problémů. Nechápu, proč zrovna u mého počítače není ten balík dostupný. Snad to není tím, že jedu na 64bit  OS ???

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2339
  • Díky všem za rady a tipy.
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #23 kdy: 11 Prosince 2007, 08:08:05 »
Kubuntu 7.10, FF 2.0.0.8, Java(TM) Plug-in 1.6.0_03-b05
Mojebanka jede velice dobře.

Zdravím, a jede také dávková komunikace, odesílání hromadných příkazů a příjem výpisů? Díky.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Beetljuice

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 838
    • Zobrazit profil
Re: Mojebanka.cz - jede vám to?
« Odpověď #24 kdy: 11 Prosince 2007, 09:17:25 »
Citace
Zdravím, a jede také dávková komunikace, odesílání hromadných příkazů a příjem výpisů? Díky.
Ale na to už jsem ti odpovídal tady ne?
Aj dont spíík ííngliš :)

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.