Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Funkcni WIFI pripojeni neleze pres router  (Přečteno 2831 krát)

emil54

• Host
Funkcni WIFI pripojeni neleze pres router
« kdy: 29 Listopadu 2007, 01:11:42 »
Zdravim.
Zkusil jsem rozbehnout wifinu na Ferrari na GG a k memu udivu se celkem korektne chytla bez nejakejch slozitejch zasahu pres bcm43xx. Mam doma sit s nekolika pocitaci a APckem, vse pripojeno routerem k mikrovlne na pude (kazdy zarizeni ma svoji pevnou IP 192.168.1.xx). Pri pripojeni pres LAN vse funguje bez problemu a z Window$ frci se stejnym nastavenim i wifi na  zminenym notasu. Pod Ubuntu sice taky, ale jenom po vnitrni siti - dostanu se pres 80ku port firefoxem do nastaveni APcka, do nastaveni routeru, funguje ssh, ftp, smb a ja nevim co vsechno este na vsechny stroje v siti, ale ven za router si ani nepingnu. Pritom v routeru nemam zadny omezeni, zadny filtry, proste nic, co by melo branit...

Uz se v tom pomalu ztracim - mozna je to nejaka volovina - nemate nekdo podobnou zkusenost, nebo nejakej spasnej napad?

emil54

• Host
Re: Funkcni WIFI pripojeni neleze pres router
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2007, 20:26:20 »
Tak jsem preinstaloval ndiswrapper i firmware a wifina se ted necha spolehlive zapinat a vypinat v rozhrani System>Sprava>Sit - v pohode prepinam mezi dratovym a bezdratovym pripojenim. Jenomze Wifise nekdy chyti a je funkcni po vnitrni siti a jindy se nelogne do APcka. Mozna jsem mimo misu (do taju sitovejch protokolu jsem zatim nemel duvod nikdy nejak hloubeji proniknout, takze o tom vim starou blazkovou), prijde mi podivnej vystup z Netstat, kde se pri aktivaci wifiny objevuje jakasi prapodivna sit 169.254.0.0. Je to normalni? Ma to nejakej smysluplnej duvod? Pripadne, kde to lze zmenit?

[attachment deleted by admin]

emil54

• Host
« Odpověď #2 kdy: 29 Listopadu 2007, 21:44:15 »
Tak uz to chodi. Problem byl asi zase tesne nad klavesnici. Vychazel jsem z (asi mylne) predstavy, ze vychozi brana pro pripojeni by melo bejt prvni zarizeni na ceste - alepon doposud mi to tak vzdy fungovalo (pod widlema i pod Ubuntu), nicmene zkusil jsem uz po nekolikate (predtim to nejspis neslo kvuli blbemu nastaveni parametru pro login do AP) nastavit jako vychozi branu rovnou router - a ejhle, vono to frci  ::)
Holt si budu muset udelat cas a neco malo si o sitich sestudovat.

Nevite nekdo o nejake polopaticke virtualni literature na tohle tema, nejlip v cestine, kde by se nechaly nasosat alespon kloudne zaklady?

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 29 Listopadu 2007, 21:47:07 »
Nez budes kupovat knizku, zkus treba serial na Linuxsoftu. ;)

http://www.linuxsoft.cz/wifi/

Ono neni provozovani ani principy wifi site zas takovej des, staci se do toho jenom krapet dostat... a potom umet googlovat, kdyz je nejaky problem s zelezem. 8)

emil54

• Host
« Odpověď #4 kdy: 29 Listopadu 2007, 22:24:18 »
Ne, nechci kupovat knizku, psal jsem "virtualni literetura"  :)
Diky za link, proklikam...

Jinak Google pouzivam skoro furt - v podstate nebejt googla, tak ani nevim, ze je nejaky Ubuntu, Jenomze vono se vetsinou blbe hleda reseni nejakyho problemu, kdyz clovek lautr nevi, co by vlastne mel hledat - a v tom mi dost pomaha zdejsi forum, kdyz mam chvilku, ctu si i prispevky, ktery se mne zdanlive netykaji a vubec bych neodsuzoval lidi, co se kolikrat dost dementne ptaji na uplny ptakoviny - zadnej ucenej nespadnul z nebe a ze zkusenosti vim, ze i to hledani ve fulltextech jako je google se clovek musi nejdriv naucit, jinak se v tom ztrati a votravenej se vrati na svoje stary XPcka...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.