Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak rozebrat notebook?  (Přečteno 8932 krát)

mohylar

• Návštěvník
Jak rozebrat notebook?
« kdy: 01 Prosince 2007, 11:51:30 »
Dobrý den, koupil jsem notebook. Jsem s ním spokojen, až na jednu maličkost. Dvířka mechaniky přesně nedoléhají k šasi notebooku. jedna strana dvířek sedí přesně a ta druhá ne. Chtěl bych tu mechaniku umístit do správné pozice, ale mám strach ten notebook rozebrat, protože je třeba sundat celý zadní kryt šasi a nevím, jak to pod ním vypadá (aby se mi to celé nerozsypalo). Psal jsem email do servisu, ale zřejmě jim nestál za odpověď. Rozebíral tady někdo někdy notebook? 
HP ProBook 4320s, Intel Core i3 M350 2,26GHz, 3GB RAM DDR3 1333MHz, ATI Radeon HD 4350, HDD 320GB 7200 ot/min, Display matný 13,3' 1366 x 768, Ubuntu 12.04

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Jak rozebrat notebook?
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2007, 11:54:36 »
Pokud máte záruku, tak to doneste do servisu, protože jakýmkoli hrabáním se v něm, byste o ní (záruku) přišel.

mohylar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Prosince 2007, 11:58:59 »
Záruku mám, ale obávám se, že tímhle se zabývat nebudou, v používání to nebrání.
HP ProBook 4320s, Intel Core i3 M350 2,26GHz, 3GB RAM DDR3 1333MHz, ATI Radeon HD 4350, HDD 320GB 7200 ot/min, Display matný 13,3' 1366 x 768, Ubuntu 12.04

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #3 kdy: 01 Prosince 2007, 12:19:43 »
mohylar: kámoš si koupil od HP notebook. Zjistil, že nějaké 4 nožičky pod touchpadem nedoléhají a trochu notebook vrže. Zrušili kvůli tomu celou řadu a on dostal samozřejmě bezplatnou opravu. Měli mu vyměnit celou spodní část. Domluvil se s technikem aby tam nemusel čekat, ať mu vymění jen spodní nožičky a bylo hotovo.
Záruka se nevztahuje jen na to když se to nedá používat tak jak má.
Nehledě nato, že do týdne nebo tak se může produkt vrátit bez udání důvodu. Pokud ta doba neuplynula, požádejte o nápravu nebo vrácení peněz.

Popřípadě zavolejte do servisu telefonicky a domluvte se na opravě či výměně produktu nebo podle toho co to je za problém. Pokud to špatně doléha a ohýbá ze nějak část krytu mechaniky aby to zajelo nebo tak, tak se tím mechanika poškozuje, už jenom zvýšeným namáháním motorků a tím většímu opotřebování... Nehledě nato, že to může být i defignově nehezké, což je taky závada produktu..

mohylar

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Prosince 2007, 13:34:10 »
OK, zkusím do servisu napsat email, myslel jsem, že záruku můžu požít jen tehdy, když zařízení nepracuje správně. S rozebíráním počkám.

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #5 kdy: 01 Prosince 2007, 17:55:36 »
mohylar: nepiš tam, zavolej tam!

Tominn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 01 Prosince 2007, 18:43:06 »
mohylar: nepiš tam, zavolej tam!
Souhlasim, nepis tam, rovnou zavolej. Dobra firma by nemela tridit reklamace podle toho, jestli to vadi pri pouzivani, nebo ne. Reklamaci by meli prijmout, at se jedna o jakoukoliv malickost (opravnenou malickost). Argumentovat tim, ze to, ci ono nevadi pri manipulaci je ubohe.
Samozrejme jsem si vedom toho, ze i takove firmy se vyskytuji a vyskytovat budou, ale co se da delat. Pokud by to ale praktikovali timto zpusobem i u firmy, kde sis notebook koupil, tak bych si rozmyslel, jestli dalsi zbozi zakoupim u takoveto firmy.
Sam bych do notebooku nelezl, z duvodu, ze zaruka je zaruka......;)
Kdyz pivo, tak plzensky, kdyz OS, tak tucnacky,
kdyz zenu, tak nahou, kdyz browser, tak Yahoo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.