Jenomže já nechci žádné indexování apod. - prostě jenom občas potřebuji najít nějaký soubor - a ono to nějak nefunguje - prostě tak. A nevim nevim - XP Prof. - neměl jsem tam jedinou aplikaci - kromě Firefoxu, která by "nenaskočila" okamžitě po poklikání - naopak tady není jediná aplikace, která by startovala takhle okamžitě - dokonce i Nautilus zdržuje (o možnostech nastavení ve srovnání s windows exporerem - škoda mluvit).
A ten boot !!! - windows po "odjetí" biosu po volbu uživatelů jsem dostal až pod 15 vteřin - Ubuntu startuje tak aspoň minutu - je to výkonostně krok zpět - to je jasný ....

můžeš mi vyjmenovat ty aplikace, které naskočily nebo naskočí okamžitě po poklikání??? Mimo Poznámkového bloku a Kalkulačky, prosím...
A ten boot!!! Takže si teď vem stopky a změř si čas od zadání přihlašovacích údajů do WinXP do doby, než můžeš spustit třeba nějakou hru nebo prohlížeč nebo jakýkoliv jiný program - to je doba, než se načte antivir, firewall, anti-spyware a další služby, viď

Můžu tě ubezpečit, protože přepínám dost často, že než můžu začít plně dělat na mém notebooku ve Windows, tak si stihnu udělat kafe a to se o widle řádně starám - pravidelně čistím registry, defragmentuji, mám zakázáno spoustu služeb, které jsou ve Windows nativně spuštěny... Pokud zadám přihlašovací údaje v Ubuntu, tak mu trvá nějakých 32 sekund, abych mohl vesele dělat.
Já jsem tedy s Ubuntu skočil výkonostně tak o pět kroků vpřed...
No, nevím nevím, jakýpakže to Ubuntu vlastně máš

- ale spousta jiných zde na fóru (a opět si troufám tvrdit, že většina) má podobné zkušenosti jako já. Myslím, že zde nebude ani tak problém v hardwaru nebo softwaru, jako mezi klávesnicí a židlí

Mimochodem, doporučuji ti přečíst si "Linux není Windows" , co má "nodrive" v patičce