Zdravim, mam takovy maly velky problem a nevim jak ho vyresit. Vim, ze podobnymi problemy se tu zabyva spousta prispevku, ale ani jeden, ktery jsem skoukl, mi nepomohl. Doma mam pripojeni od UPC. Za modemem mam pripojen router Ovislink IP1000R, ktery mi slouzi jako DHCP server a preklada moje vnitrni IP adresy na 1 externi. Router ma naklonovanou MAC adresu z PC, tudiz si na PC prideluju MAC adresu jinou. V ubuntu (GG) mam v Network Manageru nastaveno pripojeni pres dhcp. V /etc/network/interfaces mam u eth0 pridan radek hwaddress ether xx:xx:xx:xx:xx:xx, abych mel prenastavenou MAC adresu. V /etc/modprobe.d/blacklist mam pridany nasledujici radky:
# disable ipv6
blacklist net-p-10
blacklist ipv6
kterymi, jak doufam, zakazuji pouziti ipv6. Ping mi uvnitr vnitrni site jde v poradku. Pingnu jeste "venkovni" port routeru - 62.24.90.57, ale ping na gateway - 62.24.90.1 uz nejde, respektive je 100% packet lost. Mohli by jste me prosim nasmerovat spravnym smerem a poradit mi, co delam spatne? Jeste doplnujici informace: na routeru nemam zakazane icmp packety a z windows je spojeni s internetem v poradku. A jeste takova zajimavost. Kdyz se z ububntu pripojuji na webove rozhrani routeru, tak to je slozene ze dvou framu a je problem s jejich zobrazenim, zobrazuji se cirka ve 40% a to nezavisle na sobe. V tech 60% se zobrazi ve framu, ze stranak nebyla nalezena. Z windows se prozmenu zobrzuji framy se 100% uspesnosti.Predem diky za vase napady.
Pro upresneni: kdyz se podivam na ifconfig, tak MAC adresa je zmenena na tu, kterou ja chci. IP adresu PC od routeru obdrzelo, stejne tak masku a gateway - tou je router. V Network Manageru jsou videt nacteny DNS servery. Posledni info: kdyz propojim PC s modemem bez zmeny MAC adresy primo, tak se k internetu pripojim bez problemu. To ale neni dobre, protoze potrebuju mit zapojen voip telefon...