Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Reconstructor  (Přečteno 5838 krát)

Ajax

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Reconstructor
« kdy: 05 Prosinec 2007, 14:22:43 »
Zdal lidi ma nekdo s Reconstructorem zkusenosti?

Potreboval bych udelat install CD Ubuntu pro kancelarskou praci
tzn.  Open Office  Firefox  Pidgin  Evolution  Vzdalenou plochu  atd. a nemelo by obsahovat hry a dalsi zbytecnosti ale nevim jak postupovat

Tak pokud nekdo vite jak postupovat sdelte sve zkusenosti...cim podrobneji tim lip ;)
« Poslední změna: 06 Prosinec 2007, 12:19:32 od Anna Taliánová »

qUAKER

  • Host
Re: Recontructor
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosinec 2007, 16:55:29 »
nainstalujes reconstructor, spustis, zaskrtnes create vsecko, navolis cestu k imagi ubuntu, das dale.. objevi se okno s tabama kde si navolis splashscreen atd.. nastavis si seznam zdroju a napises co instalovat a co odinstalovat. pokud se chces do rozbalenyho liveCD prepnout tak,aby jsi byl jako v terminalu na normalnim systemu a tam odebirat/pridavat/upravovat, tak klikni na tlacitko chroot mode. pak jen dale a vytvori se ti image v /home/reconstructor.
« Poslední změna: 06 Prosinec 2007, 12:20:18 od Anna Taliánová »

Ajax

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Recontructor
« Odpověď #2 kdy: 06 Prosinec 2007, 09:10:52 »
No ja bych hlavne potreboval vysvetlit o co jde v jednotlivych oknech
Boot screen     Gnome    Apt    Optimization    Live cd      Modules

Co se stane pokud udelam to a ono...
havne nevim co v APT
a pokud mozno i napsat kde sezenu ten splash screen jestli nekde na disku nebo stahnout z netu...
Pardon ze to nekdo bude muset psat jak pro dementa ale jsem bohuzel lama a tohle proste ptrebuju...

prilozil jsem obrazek aby ste mohli kouknout jestli to neni jine nez u vas

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 06 Prosinec 2007, 09:13:44 od Ajax »

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: Recontructor
« Odpověď #3 kdy: 06 Prosinec 2007, 09:35:07 »
havne nevim co v APT
To jsou povolené repozitáře (je to tam docela přehledně popsané...).

Ajax

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Recontructor
« Odpověď #4 kdy: 06 Prosinec 2007, 10:25:32 »
Citace
To jsou povolené repozitáře (je to tam docela přehledně popsané...).
To sem si vsim, ale co jsou repozitare co to udela kdyz dam vse zatrhnout chcu vedet co to bude mit za nasledek
« Poslední změna: 06 Prosinec 2007, 12:20:48 od Anna Taliánová »

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: Recontructor
« Odpověď #5 kdy: 06 Prosinec 2007, 10:52:33 »
Chlapi, jestli někdo má trochu čas tak to zkuste nějak podrobněji popsat, nebo zkusit hodit návod na wiki.
S Ajaxem jsme mluvili přes ICQ, tak jsem mu poradil tento program, ale nikdy jsem s ním nepracoval, takže jsem nedokázal podrobně poradit jak se s tím pracuje.
Zkusil jsem ho stáhnout a provizorně tam hodit nějaký iso a okomentovat ajaxovi, co kde by se mohlo zatrhnout a co to znamená. Asi největší problém, vidím v modules, není mi tam jasné jak přesně vybrat ten který program.
Pokud to bude kancelářská práce, bez nějakého videa, hudby, her jen firefox, oppen office apod. mělo by stačit zatrhnout jen official a universe - nemýlím se? Jinak bych asi nechal zatrhlé vše.

Samozřejmě i dámy mohou poradit.  ;)
« Poslední změna: 06 Prosinec 2007, 12:17:46 od Anna Taliánová »

qUAKER

  • Host
Re: Reconstructor
« Odpověď #6 kdy: 11 Duben 2008, 11:15:51 »
já radši tvořím livka ručně 8) nic těžkýho to není.. a dá se ovlivnit daleko víc věcí. Návod je na wiki. Dokonce lze i přes ruční editaci vlézt do pracovního prostředí v livku, taky v návodu na wiki ;)

ufaak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2296
  • Karma: +177/-36
    • Zobrazit profil
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

qUAKER

  • Host
Re: Reconstructor
« Odpověď #8 kdy: 11 Duben 2008, 16:56:47 »
ale veskere nastaveni co tam provedes se ulozi v /root toho livka.. takze to budes muset presunout z rootova HOME do /etc/skel, pokud budes to nastaveni chtit pouzit.

honorguard

  • Host
Re: Reconstructor
« Odpověď #9 kdy: 29 Květen 2008, 06:30:38 »
Ahoj všem,
mám problém. Reconstructor mi nejde nainstlaovat. přes apt-get mi to píše že balík nebyl nalezen a nemůžu najít ani žádný podobný třeba v adeptu... nejmenuje se ten balík nějak jinak?
Díkes

premet

  • Host

honorguard

  • Host
Re: Reconstructor
« Odpověď #11 kdy: 29 Květen 2008, 22:11:19 »
Děkuji premetovi. Už mi to fachá :).

Bosf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 475
  • Karma: +50/-43
  • [ZDE SI PŘEDSTAVTE AVATAR]
    • Zobrazit profil
Re: Reconstructor
« Odpověď #12 kdy: 29 Květen 2008, 22:26:56 »
Co navíc mě přinese když budu dělat livko ručně?
windowsácke aplikácie z overených repozitárov?