Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zvuk cez HDMI na HD3850  (Přečteno 2926 krát)

marwis

• Návštěvník
zvuk cez HDMI na HD3850
« kdy: 08 Prosince 2007, 15:26:01 »
Mám v pláne po Vianociach kúpiť HD3850 a napojiť na LCD TV cez HDMI vrátane zvuku (a klasický monitor cez DVI).  Rovnako by som rád mal možnosť (bez reštartu) určiť, ktorý zvukový výstup sa má používať (HDMI vs. integrovaný na základnej doske).  Máte niekto skúsenosť, že by toto na Ubuntu fungovalo?

Druhá otázka: Sú ovládače pre HD schopné využiť jeho schopnosť akcelerovať H.264 video (napr. vo VLC, v mplayeri, či v klasických prehrávačoch pre GNOME).

Dík za odpovede.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: zvuk cez HDMI na HD3850
« Odpověď #1 kdy: 08 Prosince 2007, 15:37:39 »
No já nevím, ale ta grafika má v sobě integrovanou zvukovku? Protože jinak fakt nevím, jak do toho HDMI chcete dostat z PC zvuk...

marwis

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Prosince 2007, 15:42:16 »
Neviem, či má vlastnú zvukovku - je možné, že sa napojí na zvukovku na základnej doske (či inú) špeciálnym káblom a zvuk len preposiela cez HDMI.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #3 kdy: 08 Prosince 2007, 15:57:11 »
Tak jsem se koukal a opravdu vlastní zvukovku má. Teď je jenom otázka, jestli taková zvukovka v grafice pojede v Linuxu.
Jinak s tím přepínáním - řešil jsem podobný problém, ale nevyřešil (ale třeba někdo bude vědět). Jen jsem našel, že v nastavení Alsa by se nějak mělo dát udělat i to, aby to posílalo na obě zvukovky zároveň (nevím ale přesně jak, nezkoušel jsem to).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.