Neumí nějaký virtualizační software emulovat pomalejší PC?
Potřeboval bych např. zkusit, jak bude rychlá nějaká distribuce na pomalém procesoru a pomalém pevné disku, jenže vzhledem k tomu, jakou mám konfiguraci (viz patička) je to vždy rychlé. Jediné, co VirtualBox umí nastavit je velikost RAM a grafické paměti.
Protože pochybuji, že to nějaký virtualizační program bude umět, zeptám se ještě jinak - neexistuje aspoň něco, co by určilo, že určitý proces může využívat jenom jedno jádro procesoru a to maximálně na 30% a číst a zapisovat na disk maximální rychlostí 25MB/s? Vím, že pro omezení síťového připojení něco takového je (teď si ale nevzpomenu, jak se to jmenuje), mě by zajímalo, zda to jde i s procesorem a diskem.
Aby to nevypadalo, že to chci bezdůvodně, tak to chci zkusit hlavně proto, že jedna kamarádka (zatím neznalá Linuxu) si asi bude instalovat Ubuntu nebo Xubuntu a já bych rád předem zkusil, jaký asi bude přibližně v rychlosti rozdíl mezi Ubuntu a Xubuntu na starším PC (asi 900MHz Celeron, 256MB RAM, pomalý starý disk), jenže takové žádné k dispozici nemám. To omezení pro procesy by se ale určitě hodilo i na další věci...