Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Nenabehne QIP 8040  (Přečteno 4099 krát)

dubas

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • http://www.jptuning.net
Nenabehne QIP 8040
« kdy: 15 Prosinec 2007, 14:34:52 »
Zdar
mam Ubuntu 7.10 nainstaloval sem wine i Gecko s nejnovejsima aktualizacema
ale pri zapnuti qipu se zobrazi dole v liste ze nabiha ale po chvilce spadne a nic
na ubuntu 7.04 mi vse behalo v klidu

nevite negdo co stim dik
« Poslední změna: 15 Prosinec 2007, 15:05:23 od dubas »
Odborník nemůže rozumět všemu, je omezován svým oborem.
Pokud se na něco blbě zeptam tak se neďivte s LINUXEM začínám.

yaz

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Re: Nenabehne QIP 8040
« Odpověď #1 kdy: 15 Prosinec 2007, 15:56:09 »
Ahoj, koukni sem, snad it to pomůže.
http://qipim.cz/viewtopic.php?t=533&postdays=0&postorder=asc&start=20
 
Je třeba mít aktualizovanou sambu (balíčky samba, samba-client a winbind) můžeš i z repozitáře. Pak při spuštění ti qip nejspíš vyhodí chybu (dej cancel pro pokračování). Chyba se objevuje kvůli animovaným smajlíkům, ty si můžeš pak v menu změnit na statické a už by problém být neměl. Jak zprovoznit animované smajly jdu hledat nyní. :)

EDIT: už mi fungujou i animované smajlíky, stačí za spouštěcí řádek dopsat /oldgif
Konkrétně můj vypadá nějak takto:
env WINEPREFIX="/home/yaz/.wine" wine "C:\Program Files\QIP\qip.exe" /oldgif
« Poslední změna: 15 Prosinec 2007, 16:30:09 od yaz »

chap

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • chap.cz
Re: Nenabehne QIP 8040
« Odpověď #2 kdy: 15 Prosinec 2007, 16:46:54 »
Me posledni dobou qip taky nejak blbne.
Dnes jsem jeste zjistil ze to same mi dela i Zend Studio.
Oba programy, kdyz pustim, tak jsou nejprve tak 5 az 10 minut videt pouze jako proces a az pote se rozhoupou se.
Nevite co by to mohlo delat?

Chap

Martin 'Želva' Malý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2438
  • Zalezlej v krunýři
    • Zobrazit profil
    • Želvův zápisník
Re: Nenabehne QIP 8040
« Odpověď #3 kdy: 15 Prosinec 2007, 19:31:02 »
Zkusil bych odinstalovat wine a dát tam starší verzi...
Osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Arch, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-(

Pokud mi dáváte zápornou karmu, budu rád, když mi napíšete proč, abych aspoň věděl, jak jsem vám uškodil. ;-)