Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Pár problémů  (Přečteno 4803 krát)

BlackMartin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
Pár problémů
« kdy: 15 Prosinec 2007, 19:36:00 »
Dobrý den.
Na kamarádovo PC jsem nainstaloval Ubuntu.
A nastalo pár problémů.
A to že nejde změnit pozice vypínacího tlačítka i když jsem povolil přesunutí, nejde prostě posunout do pravého rohu.
Za další při zapínání efektů mi naskočí hláška "Desktop effect could not be enable", sice PC není nijak hight-end ale teoreticky by to mělo fungovat ( povolil jsem nesvobodné ovladače ).
Předem děkuju za pomoc.
« Poslední změna: 15 Prosinec 2007, 23:02:47 od Anna Taliánová »
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali.
To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď !

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: Pár problémů
« Odpověď #1 kdy: 15 Prosinec 2007, 19:54:53 »
Ad 1. Není něco v té liště "zamknuté"?
Ad 2. Bude záležet na typu grafické karty, napiš co máš a určitě Ti někdo poradí.
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

BlackMartin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
Re: Pár problémů
« Odpověď #2 kdy: 15 Prosinec 2007, 20:41:00 »
1. OK díky, postupně jsem to poodemykal a už to jde.
2. Grafická karta je nVidia RIVA TNT2.
« Poslední změna: 15 Prosinec 2007, 23:03:27 od Anna Taliánová »
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali.
To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď !

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
Re: Pár problémů
« Odpověď #3 kdy: 15 Prosinec 2007, 20:49:26 »
Tak pokial viem RIVA TNT2 neni nic moc - neocakavaj teda nejake zazraky v podobe efektov...
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

BlackMartin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
Re: Pár problémů
« Odpověď #4 kdy: 15 Prosinec 2007, 21:03:13 »
To sice vím, ale přece jenom by to mělo jít aspoň spustit, třeba jen některé efekty.
« Poslední změna: 15 Prosinec 2007, 23:03:46 od Anna Taliánová »
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali.
To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď !

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
Re: Pár problémů
« Odpověď #5 kdy: 15 Prosinec 2007, 21:12:37 »
Skor nezatazuj tu RIVU nejakymi efektami - bud rad, ze ti pojde video, telka, nejake hry atd. Ta karta je fakt dost slaba, takze si myslim, ze by tie efekty boli na ukor kvality tychto sluzieb. Ja mam myslim ovela lepsiu kartu Nvidia FX 5200 (tiez ziadna slava) a efekty mam povypinane - pouzivam jedine kocku na pracovne plochy. Tie vsetky ostatne veci mi pripadaju ako zbytocna paradicka...Pokial na tej RIVE rozbehas nejako Compiz, tak sa priprav na dost velke problemy. Ani Ubuntu neni "zazracny OS" ktory by vsetko umoznoval na predpotopnom HW. Nema zas take HW naroky ako Vista, ale efekty proste maju akysi limit.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

BlackMartin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
Re: Pár problémů
« Odpověď #6 kdy: 15 Prosinec 2007, 22:58:30 »
Jj to chápu, ale prostě chci to tam jen zkusit, abych mu ukázal jak to bude vypadat až si upgraduje počítač.
« Poslední změna: 15 Prosinec 2007, 23:04:26 od Anna Taliánová »
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali.
To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď !

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
    • Zobrazit profil
Re: Pár problémů
« Odpověď #7 kdy: 15 Prosinec 2007, 23:05:03 »
Nemá tá grafika náhodou len 32 MB pamäť? Požiadavok na efekty je 64 MB, a to sa obísť fakt nedá...
Ja mám GF 6600 GT ale keďže v PC sa nachádza aj Duron 1800 a 256 MB RAM, efekty mám pekne krásne povypínané...