Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu jako router  (Přečteno 4343 krát)

maer

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu jako router
« kdy: 16 Prosince 2007, 22:02:43 »
Zdravim koukal jsem na ten navod co je na wiki a sice mi na 7.10 nesel ale zajimalo by me jestli na to neexistuje nejaky klikaci soft... jelikoz ten routr by mely obsluhovat i mi kolegove a ty nejsou kamaradi s terminalem a prikazovyym radkem.
Zkousel jsem IPcop ale na nej jsem nesehnal traffic shaper nebo neco podobneho.... Poradte prosim :)
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

Pavel Půlpán

Re: Ubuntu jako router
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2007, 22:21:01 »
Kdyby to okolnosti dovolili, pouzil bych spis distro ala monowall... webovy rozhrani by mohlo vyhovovat?!

maer

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2007, 22:01:19 »
Dik za odpovedi a vecne pripominky...
O vanocni svatky se budu snazit abych tento router pripojil do patere nasi site....
Pak dam vedet o vysledku
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

Veselá#Houba

• Aktivní člen
  • *
  • Já vím co jsi zač! Jsi houba viď?
« Odpověď #3 kdy: 02 Ledna 2008, 23:29:18 »
Já používam Ubuntu GG 7.10 v kombinaci s Webminem a až na nějaké drobné problémy s aktivací forwardingu to běží moc pěkně a hlavně je to výborné klikací rozhraní. Až se najde chvilka udělám nějaký manuál krok za krokem.
Pokud chcete jinou ditribuci než Ubuntu, tak po vyzkoušení asi 10 různých doporučuji ClarkConnect. http://www.clarkconnect.com/ Plně mi stačil ve volně šiřitelné verzi a pokud chcete nějaké další vychytávky tak je možné si koupit jejich placenou verzi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.