Již jednou jsem se zde ptal na tento problém a vyzkoušel co jste psali. Myslil jsem, že se podařilo vyřešit, ale není tomu tak. Takže dělám druhý pokus. Dříve než jsem začal psát, jsem dle jedné rady z minule navštívil google, ale nepomohlo. Pokud mi někdo nemůžete odpovědět konkrétní radou, šetřete svůj čas a nepište odpověď typu : Vypiš chybu do google a problém je vyřešen za 30 vteřin.
Při zapnutí počítače se nepravidelně nabootuje normálně a nebo se zastaví ve chvíli:
Verifing DMI PoolData....
GRUB loading stage1.5.
Pak najede GRUB loading, please wait....
Error 18
a konec.
Dnes jsem musel restartovat 18x, než najelo. Jindy najede hned, nebo po 1x - 2x restartu.
Počítač je AMD64 3000+ a Ubuntu 7.10 se všema aktualizacema. Je téměř nový a stejně tak HDD. Mám tři disky 2x160 a 1x 200GB. Na všechny jsem postupně nainstaloval Ubuntu a když se takto jak jsem popsal instalace chovala, instaloval WindovsXP. Ty na všech třech discích najíždí vždy napoprvé. Ubuntu se na všech chová stejně. V biosu jsem změnil volbu HDD auto na manual dle popisu v googlu, ale je to stejné. Na discích bylo vždy rozděleno 20GB /, zbytek /home a na konci 2GB /swap.
Silně se bráním tomu, abych se kvůli tomuto neúspěchu vracel k již definitivně opuštěným widlím. Ale problém mne dost duševně deptá. Nemám koníčka Linux, nechci nad ním trávit večery, je to jen prostředek k užívání PC, ale jsem ochoten pro to něco i udělat.
Děkuji za pomoc.