Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Office 2007 a Virtualbox [vyřešeno]  (Přečteno 6587 krát)

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Office 2007 a Virtualbox [vyřešeno]
« kdy: 28 Prosinec 2007, 09:59:35 »
cavte hosi mam taky mensi problem
som zarity windowsak ale odhodlal som sa prejst na linux.... pravdepodobne je lepsi a bezpecnejsi ale na to casom pridem
vsetki aplikacie kotre pouzivam sa mi podarilo nahradit linuxovimi gimp pidgin opera a podobne... (niektore mi uz dokonca vyhovuju viac :) )
akurat s openoffice mam problem nesplna moje predstavi a podla mna sa nevyrovna office 2007....
s tym ze ho nenainstalujem cez wine som sa uz zmieril ale myslel som ze virtualbox moj problem vyriesi.... nanestastie ked spustim instalaciu (skusal som aj virtualnu CD mechaniku aj klasicke skopirovanie suborov) tak mi moj krasny office 2007 vypise ze pre svoj chod potrebuje windows 3.11 alebo vyzsi....
neviem preco musi byt taky mudri ze vie zistit ze idem cez virtualbox
prosim pomozte mi je na to nejaky grif alebo co robim zle??????
« Poslední změna: 29 Prosinec 2007, 22:37:33 od Martin - ViPEr*CZ* »

Martin - ViPEr*CZ*

Re: HELP ME PLS!!! :Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #1 kdy: 28 Prosinec 2007, 10:26:37 »
???
Nainstalujete virtualbox. V něm si nainstalujete windowsXP a v tom XP si nainstalujete Office2007? A jde to v pohodě...
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: HELP ME PLS!!! :Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosinec 2007, 12:16:39 »
no to mi prave nejde povie ze instalacia nieje pripravena pre system ze potrebuje win 3.11 alebo vyzsi teda 200 xp vista a podobne

Martin - ViPEr*CZ*

Re: HELP ME PLS!!! :Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #3 kdy: 28 Prosinec 2007, 12:21:08 »
To se mi nezdá? Máte poslední virtualbox? Vybral jste při vytváření, že jde o systém windows*?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: HELP ME PLS!!! :Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #4 kdy: 28 Prosinec 2007, 12:56:42 »
no VB mam verziu 1.5.2.... a vybral som konkretne Windows XP skusim to este s druhou instalackov office 2007... a uvidime ci je chyba vo mne  alebo v instalacke :)

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: HELP ME PLS!!! :Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #5 kdy: 28 Prosinec 2007, 12:59:44 »
Udělal jsi vše jak je zde popsáno, pak by instalace office neměl být žádný problém. Popř. nezkoušel jsi jinou verzi office (xp, 2003)?
http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox?highlight=%28virtualbox%29

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: HELP ME PLS!!! :Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #6 kdy: 28 Prosinec 2007, 13:29:50 »
ja som si uz na tu 2007 zvykol.... a nechcel by som prechadzat na nizsiu verziu... a ked tak tak by som si 2003 nainstaloval cez winezevraj to ide v poho.... ale tu musim najprv "ziskat" :)

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #7 kdy: 28 Prosinec 2007, 14:37:08 »
Nejde o to, přecházet na nižší verzi, ale vyzkoušet zda to půjde, pak je problém v office 2007, pokud nepůjde tak je problém v nastavení virtualboxu, instalaci, nebo jste něco udělal špatně. Instaloval jste xp správně podle návodu na wiki co jsem uvedl? Nižší verze ve wine sice jdou, ale s problémem a ne vše, bezproblémů snad jen word, to už je lepší používat abiword, open office než ve wine word.

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #8 kdy: 28 Prosinec 2007, 14:45:55 »
ja som si uz na tu 2007 zvykol.... a nechcel by som prechadzat na nizsiu verziu... a ked tak tak by som si 2003 nainstaloval cez winezevraj to ide v poho.... ale tu musim najprv "ziskat" :)
MS Office vám přes wine nepůjde...

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #9 kdy: 29 Prosinec 2007, 00:24:27 »
ked sa snazim vo virtualboxe dostat do nastaveni vypise mi tuto hlasku

Could not load the Host USB Proxy Service (VERR_FILE_NOT_FOUND). The service might be not installed on the host computer.


Result Code:
0x80004005
Component:
Host
Interface:
IHost {81729c26-1aec-46f5-b7c0-cc7364738fdb}
Callee:
IMachine {31f7169f-14da-4c55-8cb6-a3665186e35e}

neviete mi pomoct ako mam sfunkcnit tie usb porti v zakladnom systeme ich viem normalne pouzivat tak neviem co sa mu nezda

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #10 kdy: 29 Prosinec 2007, 09:14:44 »
oki takze uz som o nieco pokrocil a nasiel som navod na to ako to opravit ale este neviem ako otvorit subor /etc/init.d/mountdevsubfs.sh cez roota...

obycajny prikaz "sudo /etc/init.d/mountdevsubfs.sh" mi nepomaha

co tam mam zadat aby sa mi to otvorilo???

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #11 kdy: 29 Prosinec 2007, 11:03:08 »
sudo gedit /etc/init.d/mountdevsubfs.sh

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #12 kdy: 29 Prosinec 2007, 12:22:15 »
OKI dakujem velmi pekne USB porty sa mi podarilo spustit

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #13 kdy: 29 Prosinec 2007, 14:15:00 »
takze USB zariadenia sa mi podarilo nainstalovat uz mam nainstalovany office 2007 vsetkym za pomoc dakujem... ale este mam problem s virtual boxom.... chcel som zapnut ten bezešví mod....
stalcim pocas spusteneho emulovaneho windowsu "zariadena" a potom "nainstalovať hostovske doplnky" a nic sa nestane.... nic po mne nechce ani nefunguje to tlacidlo host +L..... neviete kde robim chybu?????
« Poslední změna: 29 Prosinec 2007, 14:26:42 od Maculko »

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #14 kdy: 29 Prosinec 2007, 14:37:30 »
Když si v zařízení virtualboxu instalovat hostovské doplnky, najet do tento počítač, měl by jsi tam mít jakoby v cd možnost instalace těchto doplňků, tak je klasicky naistaluj. Pokud se provede instalace možná bude potřeba vypnout xp a znovu zapnou (nejsem si jistý) a k přepnutí se použije pravý ctrl + L

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #15 kdy: 29 Prosinec 2007, 15:24:24 »
jasne uz som to nasiel.... ale ako vzdy som sa sekol pri dalsom kroku... vsetko sa pekne nainstalovalo... dal som to bezosve zobrazenie a na ploche vidim obcas iba ciernu plochu niekedy sa zobrazi iba kos ale nikdy mi to normalne nefungovalo.... to je normalne alebo to iba mne blbne??

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #16 kdy: 29 Prosinec 2007, 15:55:45 »
Mě funguje bezešví mod bezproblémů, právě na něm pracuji :) .
Jinak máš naistalované ovladače grafiky?

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #17 kdy: 29 Prosinec 2007, 16:25:50 »
no uz som to trocha pochopil... takze u mna to funguje tak ze.. plocha windowsu je cierna a je ako dalsie okno  ktore nema ram... a musel som si windowsovu listu premiestnit na hornu stranu plochy lebo mi ju zakrivala linuxova spodna lista.... ale premiesavat aplikacie viem....

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #18 kdy: 29 Prosinec 2007, 16:41:06 »
Ta spodní lišta sice překrývá windows lištu, ale pokud klikneš na virtualbox tak so dá dopopředí.

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re: Office 2007 a Virtualbox
« Odpověď #19 kdy: 29 Prosinec 2007, 22:24:43 »
oki ja som si ju dal na hornu stranu a tam je to dopohody... skoda ze ta plocha sa nevie premiesat ale inac je to skvela vec aj tak... dakujem vsetkym za pomoc uz to mam nastavene tak ako som cel.... dikeees
« Poslední změna: 29 Prosinec 2007, 22:37:01 od Maculko »