Tak sem si koupil novy pocitac: MB GIGABYTE P35-DS4 P35 s775 DDR2, Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz (4MB/1333),DIMM DDR2 2GB, 800MHz, CL5, (Kit 2x1GB, GK Point Of View GeForce 8800GTS, WD CAVIAR XL WD4000AAKS 400GB,DVD RW LG Black GSA-H55NR.
S radosti sem si obednal Debian 4 ale k mému zklamání mi instalace nedetekovala můj harddisk, at sem zapnul ahci nebo native nebo legacy v biosu.. nic nepomohlo.. ackoliv mi debian nabidnul ahci k rucnimu vyberu kdyz to nedokazal automaticky tak to stejne nepomohlo. Proto se chci zeptat, jelikoz je debian stable prece jenom zastaraly, jestli by Ubuntu zvladl detekovat muj harddisk nebo ne, aniz bych musel zapinat v biosu ahci, jelikoz tuhle funkce win xp nepodporujou a pri jejim zapnuti spadnou pri nabihani systemu. Chci mit prave nainstalovany jak linux tak win xp. Visty sice ahci umi ale ty nechci.
Dale bych se chtel zeptat jestli napriklad Ubuntu obsahuje ovladace aspon pro 2D grafiku na 8800GTS kartu.
Jestli Ubuntu obsahuje icewm. A taky jak moc sou si podobny balicky ubuntu a debianu, vim neco o tom ze ubuntu pouziva deb balicky, ale zajimalo by me jestli napriklad muzu nekde stahnout deb balicek a ten mi pujde nainstalovat v ubuntu nebo musim stahovat nejakou mutace deb balicku zvlast pro Ubuntu? To by bylo dost na prd. Mockrat Vam dekuji za odpovedi.