Dobrý den,
poté, co jsem upgradoval na nové Ubuntu 7.10, přestal mi fungovat ovladač OpenChrome, který mi poslední dobou velmi dobře sloužil. Zkoušel jsem aplikovat pozměněný postup z
http://wiki.ubuntu.cz/OpenChrome, ale na 7.10 vůbec nefunguje. Předpokládám že díky jiným balíkům atp. V balících jsem též našel jeden s tímto ovladačem, ale když ho nainstaluji, vůbec nic se nestanec. V nastavení obrazovky stále vidím jen kupu výrobců (je tam např. vesa, s3 apod.), ale Openchrome či Via mezi nimi není. Trochu jsem si hrál, zkompiloval si ovladač dle oficiálního návodu, upravil Xorg, ale systém se choval velmi nestandardně, často se sekal, či extrémně zpomaloval (ač předtím šla grafika rychle). Nyní tedy používám vesa ovladač (díky bohu přibyla podpora i pro mé rozlišení), ale 3D mi funguje extrémně pomalu a to nechci.
Vyznáte se někdo v situaci s Openchrome? Popř. existuje jiná (funkční) alternativa? Četl jsem něco o ovladačích od Via, ale prý jsou nestabilní. Dále jsem slyšel o původním unichrome, ale tam asi bude problém s 3D. Díky za info.
PS - mohu sem dát návod, jak zprovoznit alespoň tu vesu a plné rozlišení...