Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grub  (Přečteno 4216 krát)

tecker

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
Grub
« kdy: 08 Ledna 2008, 21:36:06 »
Preco mam v grube na vyber ubuntu a este nejake 2 veci co s nim suvisia .Neda sa to dat odtial prec aby som tam mal na vyber len ubuntu a xp? Neda sa predlzit ta doba pocas ktorej musim vybrat ubuntu alebo xp?

hase

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2934
    • www.palenka.org
Re: Grub
« Odpověď #1 kdy: 08 Ledna 2008, 21:46:57 »
jedna s tych 2 veci je napr "recovery mode" ktora sluzi na to, aby si sa do systemu dostal, opravil ho...aj v pripade nejakej poruchy. Takze to by som prec nedaval. Ta doba, tak to neviem ci sa da predlzit - mozno ti poradi niekto iny - viem, ze je velmi kratka...
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Radix

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 631
Re: Grub
« Odpověď #2 kdy: 08 Ledna 2008, 21:59:28 »
Tu dobu prodloužíš podle tohoto návodu:
 http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Zm%C4%9Bna_v%C3%BDchoz%C3%ADho_OS

Změň tam timeout podle potřeby.

jirihuf

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 894
Re: Grub
« Odpověď #3 kdy: 08 Ledna 2008, 22:00:22 »
Čas lze změnit v /boot/grub/menu.lst
Have you tried turning it off and on again?

Jaroslav Axman

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 27
Re: Grub
« Odpověď #4 kdy: 08 Ledna 2008, 22:01:32 »
jedna s tych 2 veci je napr "recovery mode" ktora sluzi na to, aby si sa do systemu dostal, opravil ho...aj v pripade nejakej poruchy. Takze to by som prec nedaval. Ta doba, tak to neviem ci sa da predlzit - mozno ti poradi niekto iny - viem, ze je velmi kratka...

Ta doba se dá prodloužit.
V souboru /boot/grub/menu.lst je parametr timeout myslím že je implicitně nastaven na 10s. Není nic snažšího čas nastavit.

HP VISUALIZE KAYAK X-500, PIII 500, 700MB RAM, UBUNTU 8.04

Linux user : 454701

Martin - ViPEr*CZ*

Re: Grub
« Odpověď #5 kdy: 08 Ledna 2008, 22:38:09 »
No máte tam ještě Recovery mode což je záchranný mód, kdyby jste potřeboval něco opravit (docela dobrá věc a má to i windows).
No a pokud tam máte ještě něco ohledně UBUNTU, tak to jsou "booty" se staršími jádry. Tyto jádra a následny položky z grubu se dají odebrat pomocí synapticu a ponechat jen nejnovější jádro, pokud na něm systém běží tak jak má ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Pavol XV

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 101
    • http://zaweli.yw.sk/
Re: Grub
« Odpověď #6 kdy: 09 Ledna 2008, 12:58:43 »
graficke rozhranie na spravu grubu sa vola startupmanager a je uz v repozitaroch pre ubuntu 7.10
\\_|_/ Pavol XV <O>   U804-64b (Ubuntu8.04-64bit)

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.