Já bych řekl, že těm obchodům, které takové prodavače zaměstnávají je to stejně celkem jedno. Podle mě si totiž většina lidí, co PC rozumí (a to ne způsobem, že umí ovládat Word, jak mnozí lidé rozumí schopnost práce na PC), si příslušenství k němu koupí spíše na Internetu. Ale možná se mýlím...
Úplně nejvíc mě dokáže vytočit a s čím se setkávám opravdu často nejen u malých obchodů, ale i u velkých elekter, když přijdu do obchodu a vidím tam cedule typu "Digitální fotoaparát Olympus xxx - 5000Kč", "Skener Canon yyy - 1000Kč" apod., prostě, když k produktu neuvedou naprosto žádné informace (maximálně, že je to kompatibilní s Windows Vista). Je sice pravda, že některé lidi tyto informace nezajímají (prostě jim stačí, že to nějak jede), jenže já a spousta dalších patřím k těm, kteří bez toho aby tyto informace znaly, si prostě nic nekoupí. A když chci nějaké informace vyzvědět, prodavači toho nikdy moc neví. Dokonce jsem už několikrát prodavače nachytal, jak říká naprosté blbosti. Ale znáte to, kdo by si nechal do práce mluvit od 16ti letého kluka...