Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přihlašovací okno gnome  (Přečteno 5132 krát)

fikus

• Návštěvník
přihlašovací okno gnome
« kdy: 09 Června 2006, 14:00:02 »
dobrý den,
mám dotaz z neznalosti jsem v nastavení "přihlašovací okno" v kartě nastavení nastavil místo vybrat "Automaticky" na "Ručně" a teď se nemohu dostat do grafického prostředí.při startu si
mám vybrat Xserver.nevím,kde v textovém režimu toto opravit.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
přihlašovací okno gnome
« Odpověď #1 kdy: 09 Června 2006, 14:47:35 »
- sudo dpkg-reconfigure gdm (kdm,xdm)
- sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

fikus

• Návštěvník
přihlašovací okno gnome
« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2006, 08:15:55 »
díky za radu,ale nevím asi jsem to špatně vysvětlil,xserver je funkční,jen se objeví přihlašovací okno,které by mi mělo dát na výběr,ke kterému xservu se chci přihlásit.protože jsem si žádný nezadal,tak nemám žádný výběr.potřebuji aby mi automaticky najel xserver nebo vlastně gnome.jestli to je v nastavení gdm nebo xserver-org,pak se omlouvám,zatím to ještě není pro mně dost jednoduché,abych to tam našel.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
přihlašovací okno gnome
« Odpověď #3 kdy: 10 Června 2006, 12:57:31 »
No fakt te nejak nechapu. Mozna moje chyba. :)
TAkze jsi v terminalu, nebo ti najelo graficke prihlaseni?
Pokud jsi v grafice, prihlas se, a v nastaveni Gnome(nevim kde, pouzivam kubuntu) se koukni do nastaveni zabezpeceni, kde povol automaticke nalogovani uzivatele.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Newkiller

• Host
přihlašovací okno gnome
« Odpověď #4 kdy: 11 Června 2006, 19:16:46 »
a nepíše ti to náhodou obrazovku s výběrem přihlašovacího managera (bo jak se to jmenuje :) ) (gdm,xdm,kdm) ? :)

fikus

• Návštěvník
přihlašovací okno gnome
« Odpověď #5 kdy: 11 Června 2006, 20:19:18 »
no právě,že mi nenajede grafický systém.najede jen okno,ve kterém se zobrazí nápis "žádné servry nanelezeny".předtím probíhá lokalizace těch servrů.v tom okně je ještě možnost "přidat počítač"(jenže nevím jaký,když jsem ho nenadefinoval),jinak černá obrazovka.no apředtím než jsem se pokusil rekonfigurovat Xorg,mohl jsem se přepnout do textového režimu.v současné době už mohu jen v  "recovery mode",ale tam nefungují odkazy,které bych potřeboval.v podstatě si myslím,že po mně vyžaduje ten Xserver,který najížděl automaticky,ale já ho změnil na ručně,jen jsem mu nezadal asi něco.....

smita

• Návštěvník
přihlašovací okno gnome
« Odpověď #6 kdy: 12 Června 2006, 10:14:43 »
Tak bud pridej pocitac "localhost" nebo se koukni do /etc/X11/gdm/gdm.conf
a nebo jeste jedna vec by sla.

Vypni gdm
Kód: [Vybrat]
/etc/init.d/gdm stoppak si pust X z konzole
startxa nakonec si pustis terminal a do nej npises toto:
sudo gdmsetupa tam si to uz muzes opet nastavit. :)

fikus

• Návštěvník
přihlašovací okno gnome
« Odpověď #7 kdy: 15 Června 2006, 12:13:52 »
* Reloading GNOME Display Manager configuration...  * Changes will take effect when all current X sessions have ended.
invoke-rc.d: initscript gdm, action "reload" failed.

To mi sytem hlasi po "sudo dpkg reconfigure xserver-xorg ",po "gdm stop" sice vypise "ukonceni display manager........ok"ale pri  "sudo gdmsetup(config) píše "gdm jiz bezi koncim".nevim tomu hlavu patu.po nekolikatem vyzkousení  techto prikazu je system zraly na reinstal,mam takovy pocit,asi jsem tam toho pokazil víc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.