Zdravím všechny Linuxáky. Chlapi mám jeden velkej divnej problém, kterej mě už fakt štve a nevím co s tím. Když zkouším bootovat z LiveCDčka nemám nárok s žádným parametrem i se vším vodpojeným (grafika v AGPčku, tiskárna,...) nabootovat, povede se to tak jednou ze sta pokusů
Tak sem to zkusil přes AlternateCD. Tam to najede jen s parametrem "irqpoll". Instalace proběhne bez problému, ale pokuď chcu pustit právě nově nainstalovanej systém, tak se indikátor načítání zasekne na začátku a dál to nejede, pak to spadne do vypisování čehosi.. Když to zkusím přes recovery mode, tak mě to skončí u chybový hlášky:
"Buffer I/O error on disk sdb. Logical block 0." (sdb je ten SATA disk). Pak tam skáče postupně nastavování od UDMA133 po DMA33 a vždycky to skončí tamtou hláškou. Disk sem zkoušel všemožnejma prográmkama, navíc mě na něm jedou Widle a všechno je v pořádku, nic s tím diskem není. Napadlo mě třeba jestli Kubuntu nevadí, že ten disk má 16 MB buffer.. Mám Pentium 4 2,66 GHz s HT, 512 MB RAM, dva disky jeden ATA 40 GB a druhej SATA 160 GB, na kterým mám primární oddíl (Widle) a rozšířenej oddíl s dvěma logickýma oddílama pro Linux (EXT3 a Swap). Díky moc za každou radu