Zdravím, já Linux Mint používám už od verze 7, a byl a jsem spokojený.
Co mi přináší oproti Ubuntu ? Ušetření poinstalačního klikání. (Multimediální věci, java atp. ...)
Takové věci jako vzhled jsou maličkosti, nicméně příjemné a potěší, když to člověk nemusí měnit a dostane to tak jak mu to vyhovuje. Třeba gtk2 vzhled Shiki Colors jsem začal používat už dávno v Ubuntu, takže mi to udělalo radost, že mi Mint ušetřil 25 sekund
Co nechápu, tak je zášť, kterou často oplývají někteří jedinci vůči Mintu. Mluví o vykrádání, a štítí se radit někomu, kdo v patičce uvádí, že používá Mint (objektivně, pokud někdo nechce radit s programem MintDesktopTool, ale třeba s instalací jádra, proč je jeho dotaz zavrhován ?!). Snad je všem jasné, že v současné době nejde postavit co možná nejfunkčnější distro na otevřených základech a snad je všem jasné, že Mint má jinou filozofii, než Ubuntu (něco na způsob funkčnost nad "svobodu").
A hlavně Mint dělá Ubuntu dobrou reklamu. Co více ubunťáka může potěšit, než že si jeho oblíbené distro vybírá spousty nadšenců a vytváří si vlastní kompilaci softwaru, která se snaží zacelit mezery u uživatelů, kam Ubuntu nechce nebo nemůže.