Jedu na Mintu od doby co vyšla verze 5 Elyssa, naprostá spokojenost, rozdíl mezi ním a Ubuntu HH se mi zdá největší v tom, že Mint je super odladěný a HH je tak trošku "dodělej doma". Už jsem jej instaloval na tři další počítače a zatím žádný zádrhel. Samozřejmě velkou výhodou je, že v případě jakýchkoliv potíží mohu použít návody z wiki ubuntu, nebo tady z fóra.
Ještě mě hodně láká Dreamlinux, který vychází přímo z Debianu. Mám ho stažený, ale zatím není čas jej otestovat nebo se s ním něco naučit. Pokud jde o počítače zákazníků nebo pro známé, které spravuji a kde musím okamžitě reagovat na výskyt nějakého problému, pak v současné době u mně jednoznačně vede Linux Mint v poslední verzi.
Ještě bych chtěl dodat, že výsledkem kampaně zhasnutých Windows bylo u mně to, že jsem prodal čtyři legální windowsy a ostatní se ohlížejí po alternativě "skoro" zadarmo. Zejména starší lidi, kteří nejsou závislí na hrách a zažraní do windowsů, nemají s Mintem nebo Ubuntu kupodivu žádné zásadní problémy. Když jim systém nainstaluji a nastavím a ukážu jak si pustit film, jak dělat s Firefoxem a Thunderbirdem a pár dalších věcí, jsou vesměs maximálně spokojení, zavolají jenom sem tam, aby se na něco zeptali. Je to stokrát lepší, než odpovídat na telefonáty typu: Kdy budeš mít čas mi přeinstalovat windows, se mi to seká a jede to už strašně pomalu. Jo a ty ovladače, cos mi k tomu dal, nějak nemůžu najít.