Já momentálně používám pod Windows Zoner a jsem s ním velmi spokojený. Jakou alternativu byste mi doporučili pro Linux?Toto jsou věci, které v něm používám a které bych požadoval...1. Možnost rychle přecházet mezi jednotlivými obrázky ve složce (Abych nemusel vždy otevřít jednu fotku, např, změnit kontrast, zavřít program, otevřít druhou fotku atd...)2. Snadné otáčení o několik stupňů (Mám například fotku, kde je moře a obzor není vodorovný. V Zoneru se jenom klikne na tlačítko s vodorovnou čárou, tu posunu na obzor, otočím a potvrdím. Hladina bude vodorovná. To samé lze udělat i pro kolmé objekty (například křivá věž)... Dále úprava kolinearity.3. Úprava barev. Kontrast, jas, gama (i pro jednotlivé barvy RGB)4. Změna rozlišení (i hromadná)5. Konverze JPG kvality6. Ořez fotografií takový, abych si mohl nastavit poměr stran. Např. 4:3 nebo 3:2.Existuje nějaký takový prográmek?Děkuji za odpověď.
Stahování je v pohodě. Jde spíš o editaci. Každopádně teď odkládám RAW k ledu a budu fotit v JPEG nejvyšší kvalitě.