Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kopete - problém s více účty  (Přečteno 1826 krát)

loxx

• Návštěvník
Kopete - problém s více účty
« kdy: 14 Ledna 2008, 23:20:41 »
Dobrý den. Mám problém s Kopete. Připojím se na ICQ přes kopete na svůj účet. Zobrazí se seznam lidí v mém účtu. Problém nastane, jakmile se chci odpojit a na kopete chce přijít třeba moje holka, také se připojí ke svému účtu, ale ve svém seznamu kontaktu vidí i můj seznam lidí. Prostě když mám na kopete 2 různé účty, vidím tam seznam kontaktů od obou, neví někdo co s tím?

spynfo

• Stálý člen
  • **
    • picasa: konicky a relax
Re: Kopete - problém s více účty
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2008, 16:46:20 »
ja to resim nekdy po svem, v /home/uzivatel docasne presunu nastaveni .kopete na desktop, kamos/ka si nastavi svuj ucet a vznikne nove .kopete , pak je staci zas vzajemne presunout.
Druhy zpusob: vytvor noveho uzivatele, prepni uzivatele. Tvuj ucet muze zustat zamcen, ale nadale bezi. Po odheslovani se da prepnout. V adresari /home vznikne novy uzivatel i s vlastnimi nastavenimi.
Muj nekonecny obdiv vsem, kdo pisou v shellu :-)
Compaq Presario CQ57 AMD E-450 APU with Radeon(tm) HD Graphics × 2

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2008, 17:53:27 »
Presne tak, Ctrl+Alt+F8 je přepnutí na dalšího uživatele.
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2008, 21:21:51 »
Zajímavé, ale je to asi prostě vlastnost.
Lze to ale řešit jednodušeji, než se přepínat na jiného uživatele. Vytvoř přítelkyni účet (myšleno v systému) a když bude chtít jít na icq, tak se nemusí hlásit do jiného účtu, ale alt+f2 - kopete (případně přes KMenu - Kopete - vložit do spouštěcího dialogu), zaškrtneš "Spustit jako jiný uživatel" - zadá username a heslo a jede to. Natáhne si všechna data z jejího home.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.