Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky  (Přečteno 5265 krát)

andrewl

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« kdy: 15 Únor 2008, 22:15:56 »
Ahoj, mam takovej problém, když pracuju v Ubuntu delší dobu, tak mi po asi dvou hodinách práce najednou složky změní ikonku na takovej list papíru (obrázek v příloze) a když na ně kliknu tak mi to hodí hlášku "Obsah adresáře nebylo možné zobrazit" (také na obrázku) Mam pocit, že se to stává zejména když si pouštim hudbu, používám Totem. Musim pak restartovat GNOME ctrl+alt+backspace. Nevíte někdo proč se toto děje? Nebo co se s tim dá dělat? Díky

http://klasika.ukazto.com/?img=2199570,Obrazovka.jpg
http://klasika.ukazto.com/?img=2199532,Obrazovka-1.jpg

bigfree

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • MY blog
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #1 kdy: 15 Únor 2008, 22:31:56 »
nebude to tou funkciou compizu? skusal si to aj bez nej??
... a tak sa vsetko pokazilo ** ..

andrewl

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #2 kdy: 15 Únor 2008, 22:35:09 »
Touhle konkrétní ne protože jsem si ji aktivoval včera  ;D ale všeobecně něčím v compizu možná ano... asi budu muset vypnout compiz úplně a zkusit to..

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #3 kdy: 17 Únor 2008, 22:00:32 »
Já mám CF pěkně dlouho a tohle se mi ještě nestalo. CF si myslím, že to nebude. Neinstaloval/odinstalovával jste třeba ještě nějaký program?

andrewl

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #4 kdy: 19 Únor 2008, 00:19:14 »
Tak právě jsem zjistil že Compizem to neni, protože se mi to stalo i když jsem měl všechny efekty vypnutý... Novym programem to neni, protože mě se to vlastně dělo už od začátku, ale moc jsem to neřešil.
Všiml jsem si ovšem zajímavý věci. Kromě toho, že mi nejdou otevřít žádný složky a spustit žádný soubory v momentálně otevřenejch oknech, stane se i to, že když chci cokoliv spustit z ikonky na ploše tak mi to řiká, že mam "příliš mnoho otevřených souborů" a nic neotevře ani nespustí. Jinak z panelu programy spustit normálně jdou. Ono se to skutečně stane poté co si přehraju hodně písniček, který si po dobu třeba dvou hodin vybírám z různejch složek a spouštim. Mám pocit jakoby Ubuntu považoval každej soubor, kterej se spustí neustále za otevřenej nebo co. Když si spustim písničku a pak vyberu další jakoby ty předtim co hrály považoval za spuštěnej soubor a pomalu se to střádá až nastane ten stav. Nevíte někdo jak lze tohle třeba zjistit pomocí běžících procesů?? Moc se v tom nevyznám. Díky za rady.
« Poslední změna: 19 Únor 2008, 02:17:26 od andrewl »

dumi

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1152
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #5 kdy: 19 Únor 2008, 09:07:18 »
a o ktoré adresáre sa jedná? lebo v tom priloženom obrázku sa nevie dostať k /media/sda5, čo je to za adresár? do domovského priečinku sa dostanete? pošlite výpis /etc/fstab.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

andrewl

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #6 kdy: 19 Únor 2008, 21:55:37 »
Úplně o všechny. Všechny okna který mam zrovna otevřený, tak tam se mi adresáře i soubory najednou takhle změní a když na to kliknu řekne mi to "obsah aresáře nebylo možné zobrazit" Když chci spustit něco z ikonek plochy, tak taky, akorát mi to hlásí, že je otevřeno příliš mnoho souborů a taky se nic nespustí ani neotevře. Ale z lišty jdou programy spustit normálně. Samozřejmě v prostředí, kde v oknech nejdou spouštět soubory a nejdou otevírat složky se pracovat nedá a musim restartovat Gnome ctrl+alt+backspace.
Tady přikládám výpis v době kdy se to zase stalo...

# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/sda3
UUID=0d2dd9d3-28b1-4999-a336-ed36dbdfcf32 /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
# /dev/sda1
UUID=D00C265E0C263FB8 /media/sda1     ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/sda5
UUID=5EE41AC3E41A9D79 /media/sda5     ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/sda6
UUID=3AC025D3C02595E3 /media/sda6     ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/sda4
UUID=e3ea71df-f8ec-48a8-ae15-c356fdca12cb none            swap    sw              0       0
/dev/hda        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec 0       0

Starlett

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
  • Out of range
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #7 kdy: 19 Únor 2008, 22:48:11 »
Mám dojem, že jsem měla stejný problém. Bohužel se mi ho nepodařilo vyřešit. Po aktualizaci na GG mi ale k vyvolání tohoto problému stačilo pouze nechat delší dobu otevřené libovolné okno Nautila... Nemusela jsem nic přehrávat, vlastně jsem si toho okna se složkami ani nemusela všímat. Tento zvláštní případ byl u mě také doprovázen neúměrným zatížením procesoru a po delší době jsem objevila, že se do souboru nautilus-debug-log.txt stále dokola vypisuje řádek debug log dumped due to signal 11.
Objevila jsem akorát jeden poznatek - není vůbec třeba restartovat celé GNOME, stačí spustit Sledování systému (gnome-system-monitor) a kartě procesy odstřelit Nautilus. Problém to sice neřeší, ale je to rychlejší...
Is it a bug or a feature?

kkaarreell

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1072
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #8 kdy: 20 Únor 2008, 08:50:30 »
Taky jsem presvedcen, ze je chyba v nautilu. Nepomohl by jeho reinstal?

dumi

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1152
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #9 kdy: 20 Únor 2008, 09:06:33 »
uff, ale ste mi dali zabrať. tak som trochu pohľadal a zistil som toto:
nie ste jediní, ktorí s tým majú/mali problémy, našiel som nie jedno, ale rovno dve vlákna na ubuntuforums.org s rovnakým problémom. síce tam nie je riešenie, ale dá sa z toho vydedukovať niekoľko skutočností:
* deje sa to iba pri hudobných súboroch
* za všetkým hľadaj Nautilus
* chyba sa objavila v Gutsy

ako sa aj v tých diskusiách dočítate, skutočne stačí zabiť nautilus. neviem, či nebudú nejaké problémy, nakoľko sa stará aj o plochu, ale ak si chcete skrátiť čas, môžete využiť príkaz
Kód: [Vybrat]
pkill nautilusprípadne si z neho rovno spraviť spúšťač na ploche.

pokiaľ sa jedná o nautilus a debug súbor a vyťažovanie procesora, tak tiež sa jedná o gutsy bug, v hardym by už nemal byť a už aj do gutsyho existuje patch, ktorý to rieši (pozrite odkaz). je tiež možné, že za to môžu rozšírenia nautilu (ako nautilus-open-terminal), oplatí sa všetky si odstrániť.

a na záver: andrewl, nakoľko sa zdá, že je problém v nautile, mohol by som vás poprosiť, keď sa vám to najbližšie stane skúsiť sa do adresárov dostať cez terminál (prípadne aj so sudo), napríklad
Kód: [Vybrat]
sudo cd /media/sda5či to funguje, respektíve v prípade núdze sa obrátiť na terminál a na prehliadanie súborov použiť Midnight Commander a na prehrávanie hudby MOC?
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

andrewl

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #10 kdy: 21 Únor 2008, 02:27:18 »
Díky za informace dumi. Ještě se těma diskusema trochu proberu, ale jinak mě odstřelení nautilu taky pomáhá (když si odmyslim, že mi to trochu rozhodí compiz :D) a nemusim restartovat celý gnome. Asi si to dám do nějakýho skriptu.
Ano do adresářů se můžu dostat normálně přes terminál, nefungujou mi pouze složky a soubory otevřený v nautilu a taky na ploše, což moc nechápu.

kkaarreell

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1072
    • Zobrazit profil
Re: V GNOME mi po určité době nejdou otevírat složky
« Odpověď #11 kdy: 21 Únor 2008, 10:00:24 »
nefungujou mi pouze složky a soubory otevřený v nautilu a taky na ploše, což moc nechápu.
o plochu se v gnome taky stara nautilus, ikdyz nevim, jak presne je to v compizu.