Práveže aj s tvojim scriptom to zobrazuje rovnaké "bludy"... nechápem to
Kdepak, s mým skriptem ti to fungovalo dobře.
Na tomto obrázku je vše jak má být, jen je špatný font. Znaky "1", "7", "g" a "v" přesně odpovídají správným ikonkám ve fontu Weather.
Na tomto obrázku už není můj skript (je to slovensky). Vše funguje jak má, jen to správně nepřekládá údaje z datového souboru.
O to se v mém skriptu stará funkce "translate", která využívá překlady popsané v komentářích na konci skriptu. Pokud žádný překlad nenajde, vrací původní hodnotu, což je přesně to, co se stalo na tomto obrázku (ikonky pro stavy počasí jsou popsány čísly, kterým ve fontu odpovídají měsíčky, ten divný řetězec u fáze měsíce odpovídá prvním čtyřem písmenům "Waxi" z anglického popisu fáze měsíce "Waxing Gibbous, u tlaku přeloží funkce tendenci "rising" na "↑", směr větru z "W" na "Z", měsíční fázi z "Waxing Gibbous" na "Ubývající měsíc" a názvy dnů na první dvě písmena odpovídajícího názvu dne v češtině).
Proč to nefunguje nevím, možných příčin je více:
1) pozměněná funkce translate
2) smazané komentáře ve skriptu
3) chybí grep (to se snad v žádném linuxu nemůže stát
)
4) funkce translate nenajde soubor se skriptem
a) protože má soubor jiné jméno (→ řešení: použít mé jméno souboru, tj. "weather.pl" nebo změnit
jméno souboru uvnitř funkce "translate")
b) protože je soubor v jiném adresáři (→ řešení: zadat správný adresář do proměnné "$directory" – viz
řádek "$directory = "~/.conky";" ve skriptu)
c) z nějakého jiného důvodu (práva k souboru?)
kde sa meni rozlisenie conky? pretoze kym nemam nahodene pocasie tak je to v poho velkost, ale ked zapnem pocasie, uz to ide zle, teda roztiahne sa to na 3/4 obrazovky pls help
Jaké rozlišení? Velikost okna Conky? Šířku okna lze nastavit pomocí "maximum_width" v hlavičce ".conkyrc", výška se nastavuje automaticky podle toho, co je v oknu napsáno, ovšem bez ohledu na použití funkce "voffset" (vertikální posunutí). Já s tím problém nemám, protože mám Conky na celou výšku, ale pokud to někomu vadí, je potřeba potřeba navrhnout nějaké jiné rozvržení informací o počasí, které nepoužívá vertikální posunutí. (Pokud sem dáte svoji představu na obrázku, můžu zkusit přepsat skript, aby to fungovalo.)
Jinak mi přišlo hodně dotazů přes soukromé zprávy. Prosím ptejte se tady ve vlákně, není v mých silách všem jednotlivě odpovídat na ty samé dotazy. U tohoto tématu mám nastavené upozorňování na mail, takže se o každém dotazu dříve nebo později dovím.
Všechny dotazy ze soukromých zpráv jsem tu ve vlákně snad už zodpověděl, chybí jen častý dotaz na změnu stanoviště:
Je potřeba změnit kód v souboru ".conkyrc", já používám "EZXX0034", což jsou Pardubice.
Kód pro jiná místa najdete na adrese
http://xoap.weather.com/search/search?where=Pardubice, ve které zaměníte "Pardubice" za název jiného místa (bez háčků a čárek). Spíše než jména velkých měst zkoušejte jména meteorologických stanic ve svém okolí (Rosice, Milesovka, Svratouch apod.).
Můžete to zkusit i na serveru
weather.com. Pokud tam zobrazíte počasí pro nějaké konkrétní místo, bude kód obsažen v adrese stránky.