Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?  (Přečteno 18436 krát)

ady709

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« kdy: 20 Leden 2008, 21:15:23 »
Ahoj, znáte to, paříte UFO Alien Invasion a příde zpráva na skype. Znáte někdo nějakej fígl jak se z takové hry dostat na plochu jinak než SAVE,EXIT? Alt+enter nic, alt+tab nic, alt+F(..) nic, akorát se můžu přepnout do textovýho tty, ale tam si skypa nepřečtu, leda mít na jinym tty spuštěnej jinej X-server ale jestli to jde tak to rozhodně neumim.
Super+E mi sice spustí expo...tak vidim 16 ploch a na každej fullscreen UFO. prekérka. ???
« Poslední změna: 20 Leden 2008, 21:18:26 od ady709 »

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #1 kdy: 22 Leden 2008, 21:30:37 »
Uz to tu bolo viac krat. Ja pouzivam tento navod:
http://www.korecky.org/?p=16
« Poslední změna: 14 Březen 2008, 11:55:28 od qUAKER »
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

ady709

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #2 kdy: 23 Leden 2008, 09:30:28 »
uf uf, řešení je to hezký ale bohužel sem stroskotal na řádce:
kate ~/.kde/share/config/kcmdisplayrc       
tuten soubor nemam, mam ubuntu 7.10
neni nekde jinde?
edit: ale nevadí funguje to i tak, moooc hezký děkuju.
škoda že u spuštění přes GUI neni třeba po rozbalení nabídky přes RMB rovnou nabídka spustit v jinym Xserveru. Samozřejmně sem si to dal i přes GUI souštět přes rungame script, ale ten bych sám nikdy dohromady nedal...
Tak díky a na oplátku jednu anekdotu kterou sem nedavno vymyslel a příde mi strašně vtipná:
Q:Víte jaká budou moje poslední slova před smrtí?

A: IDDQD

 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
« Poslední změna: 23 Leden 2008, 09:45:23 od ady709 »

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #3 kdy: 24 Leden 2008, 15:49:14 »
No ja by som bol tiez velmi rad, keby vyvojari zapracovali v tejto oblasti. Proste prepinanie z fullscreen aplikacie je problem....
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Pavelp

  • Host
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #4 kdy: 24 Leden 2008, 21:57:32 »
Mohli by na to pouzit windowsovskou klavesu, bylo by to pikantni.

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #5 kdy: 25 Leden 2008, 10:40:18 »
No win klavesu by som radsej uz defaultne dal na menu. Viem ze je to kopirovanie chovania Win, ale je to fajn funkcia. A co uz ked sa ta klavesa vola win a nie lin :)
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #6 kdy: 25 Leden 2008, 10:51:39 »
No win klavesu by som radsej uz defaultne dal na menu. Viem ze je to kopirovanie chovania Win, ale je to fajn funkcia. A co uz ked sa ta klavesa vola win a nie lin :)
za to bych vraždil, kdyby to tak někdo udělal, protože tahle klávesa je trošku moc na prstech, než aby to dělalo víc užitku, než škody... Vzpomínám na chvíle, kdy jsem měl nutkání klávesnici rozsekat právě kvůli Win menu :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

ady709

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #7 kdy: 25 Leden 2008, 16:49:55 »
No win klavesu by som radsej uz defaultne dal na menu. Viem ze je to kopirovanie chovania Win, ale je to fajn funkcia. A co uz ked sa ta klavesa vola win a nie lin :)

Pokud sem to dobře pochopil tak v linuxu se tutej klávese řiká "Super"  a jinak souhlasim s dalšim příspěvkem, o tom že je to k zbláznění když se člověk během řežby přemáčkne a skočí do oken.
Každopádně vřele doporučuju to řešení co mi poradil Miko10. Nemá to chybu, na takový řešení by widle nikdy neměli. A když už sem u těch geniálních řešení, tak uplně mě uchvátilo, že v ubuntu se dá KTERÝKOLIV okno dát allways on top. Nechápu proč to mrkvosofty nenapadlo už dávno, tak jednoduché a přitom tak prospěšné...., že?

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #8 kdy: 25 Leden 2008, 18:40:45 »
No win klavesu by som radsej uz defaultne dal na menu. Viem ze je to kopirovanie chovania Win, ale je to fajn funkcia. A co uz ked sa ta klavesa vola win a nie lin :)
za to bych vraždil, kdyby to tak někdo udělal, protože tahle klávesa je trošku moc na prstech, než aby to dělalo víc užitku, než škody... Vzpomínám na chvíle, kdy jsem měl nutkání klávesnici rozsekat právě kvůli Win menu :)

Nuz kazdemu vyhovuje nieco ine :). A preto je dobre ked sa to da nastavit.....
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #9 kdy: 08 Březen 2008, 19:48:56 »
Mam otazku. Nestiahli ste si niekto ten popis zo stranky http://www.korecky.org/?text=18-p-oep-rn-n-r-mezi-hrou-a-desktopem???? Lebo stranka je zmenena a uz to tam nie je :(
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

peanut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 217
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #10 kdy: 09 Březen 2008, 02:57:46 »
Q:Víte jaká budou moje poslední slova před smrtí?

A: IDDQD

 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Neda mi a mozno som trapny, ale aka je pointa? Vobec tomu nerozumiem (asi je to v tej skratke, ktora neviem co znamena, vsak?) :)
Linux rulez / Ubuntu like no other :D
The mini-show of Krys rox :D
Say no to Intel graphics ;) plural linux || ubuntu = false

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #11 kdy: 09 Březen 2008, 08:56:12 »
Q:Víte jaká budou moje poslední slova před smrtí?

A: IDDQD

 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Neda mi a mozno som trapny, ale aka je pointa? Vobec tomu nerozumiem (asi je to v tej skratke, ktora neviem co znamena, vsak?) :)
asi jsi Dooma 1 nehrál, co? :) IDDQD byl velice oblíbený cheat na nesmrtelnost :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

peanut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 217
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #12 kdy: 09 Březen 2008, 12:13:24 »
Aha, tak teda hahaha  ;D
Linux rulez / Ubuntu like no other :D
The mini-show of Krys rox :D
Say no to Intel graphics ;) plural linux || ubuntu = false

ady709

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #13 kdy: 13 Březen 2008, 18:01:52 »
Mam otazku. Nestiahli ste si niekto ten popis zo stranky http://www.korecky.org/?text=18-p-oep-rn-n-r-mezi-hrou-a-desktopem???? Lebo stranka je zmenena a uz to tam nie je :(


:) tak to tě můžu potěšit :)

napiš mi mail a ja ti to pošlu :)

Beetljuice

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 832
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #14 kdy: 13 Březen 2008, 18:21:14 »
Ale ono to funguje !
Aj dont spíík ííngliš :)

ady709

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #15 kdy: 13 Březen 2008, 18:35:54 »
No vida, tak teda IDKFA a hurá na věc :D

existpierre

  • Host
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #16 kdy: 13 Březen 2008, 18:42:16 »
len ako to spojazdnit aj cez cedegu

ady709

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #17 kdy: 13 Březen 2008, 18:45:05 »
len ako to spojazdnit aj cez cedegu

Co?

existpierre

  • Host
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #18 kdy: 13 Březen 2008, 19:11:05 »
len ako to spojazdnit aj cez cedegu

Co?

v navode je ze "spustite rungame spustac_hry" ale cedega je program, v ktorom su ikony, ked som to skusil zmenit na tuto cestu, nereagovalo a nespustilo hru.


edit: potom ma napadlo dat rungame cedega :D

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #19 kdy: 14 Březen 2008, 09:32:14 »
Ale ono to funguje !

A co som uz slepy alebo co???? Diky.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

fester-182

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 423
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #20 kdy: 25 Březen 2008, 19:25:20 »
ani mne to nefunguje :)
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit. ;)

existpierre

  • Host
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #21 kdy: 25 Březen 2008, 21:08:13 »
Mne to ide, len mi vadi ze v tom rezime mam hroznu senzitivitu mysi, cize je to pre mna nepouzitelne. Neda sa pre ten ctrl-alt-F9 rezim nastavit take veci ako mys, rozlisenie, farebna hlbka, nech to popri spustani aj nejak vyzera?

Krysař

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1253
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #22 kdy: 26 Březen 2008, 07:07:40 »
Existuje taky ETSWITCH, ale funguje jen s nekterymi hrami. http://hem.bredband.net/b400150/
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

fester-182

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 423
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #23 kdy: 26 Březen 2008, 15:02:18 »
s counter strike ne :(
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit. ;)

ady709

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: Jak se přepnout u fullscreen hry zpět na plochu?
« Odpověď #24 kdy: 26 Březen 2008, 19:59:29 »
další možnost je souštět hry pod jinym současně přihlášeným uživatelem...
taky se přepíná ctrl+alt+F7...F9.... mezi konzolema uživatelů, jen někdo může mít problém jako já stím, že když se přepnete na konzoli uživatele která se zamkla, tak to vypadá jako kouslý, nic není zobrazený, ale stačí napsat heslo a enter :) (kde ani xfce tu chybu nedělají, ale gnome je gnome :)  )