Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu z netboot nerozpozná ICH8 ahci řadič [vyřešeno]  (Přečteno 3780 krát)

pirkojm

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 4
Hezký den, pořídil jsem ibm x61s, mimo jiné i proto, že jsem se dočetl vše krom suspendu jede out-fo-the-box. Musel jsem použít netboot, protože to nemá mechaniku. Pokud mám v BIOSU zapnuté AHCI, tak mi to nerozpozná řadič. Čipová sada je tam ICH8 - všude čtu, že je fully supported :-(. Tak nevím, zatím jsem nainstaloval na mód COMPATIBLE, ale rád bych zprovoznil i to AHCI (i za cenu další reinstalace). Má někdo nějaké typy jak to rozchodit?
díky předem ;-)
« Poslední změna: 24 Ledna 2008, 01:58:26 od Anna Taliánová »

LS

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3849
    • http://linux.euweb.cz
Re: Instalace Ubuntu z netboot nerozpozná ICH8 ahci řadič
« Odpověď #1 kdy: 23 Ledna 2008, 10:48:39 »
Instalujete 7.10 GG? Predpokladam, ze se bude jednat pouze o chybejici ovladac v jadre pouzitem v netboot instalatoru. Po nainstalovani systemu zkuste prepnout rezim SATA radice zpet na AHCI, nemel by byt problem, ovladace v jadre jsou.

pirkojm

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 4
Re: Instalace Ubuntu z netboot nerozpozná ICH8 ahci řadič
« Odpověď #2 kdy: 23 Ledna 2008, 13:06:42 »
Ano přesně tak 7.10 GG, jo všiml jsem si že modul ahci po instalaci k dispozici mám.  Myslíte, že když řadič přepnu zpátky na AHCI v biosu tak nabootuju? Nebo je třeba ještě něco dalšího (úprava grub, zavedení modulu...)? Nejsem v této oblasti zrovna guru  :-\

LS

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3849
    • http://linux.euweb.cz
Re: Instalace Ubuntu z netboot nerozpozná ICH8 ahci řadič
« Odpověď #3 kdy: 23 Ledna 2008, 14:16:18 »
zkuste to, melo by to byt OK

pirkojm

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 4
Re: Instalace Ubuntu z netboot nerozpozná ICH8 ahci řadič
« Odpověď #4 kdy: 23 Ledna 2008, 21:27:24 »
Konečně jsem se k tomu dostal.... (přišel z práce) a kupodivu to opravdu stačí, takže díky moc :-)

pirkojm

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 4
Re: Instalace Ubuntu z netboot nerozpozná ICH8 ahci řadič [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 24 Ledna 2008, 09:34:05 »
No tak ne tak úplně, při přepnutí do ahci se to chová trochu nedeterministicky občas to nastartuje a občas ne. Bohužel ani envím jak analyzovat co přesně se děje. V okamžiku kdy to nenastartuje to prostě visí s progresbarem na nule tak dlouho dokud to enskončí v busyboxu.

LS

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3849
    • http://linux.euweb.cz
Re: Instalace Ubuntu z netboot nerozpozná ICH8 ahci řadič [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 24 Ledna 2008, 09:40:36 »
Zkuste bootovat ve verbose modu (smazte parametry "quiet splash" ze seznamu parametru pro jadro), melo by byt videt na cem se to zasekne.

Protoze se jedna o pomerne specificky problem s konkretnim typem notebooku, bylo by mozna dobre zkusit sehnat nejakeho jineho majitele tohoto notebooku s Ubuntu. Nevim jak v tomto foru, ale na ubuntuforums.org urcite nekoho takoveho najdete. Pripadne by se mohlo jednat o bug https://launchpad.net/bugs/153068 ?

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.