1) Atari
2) Win 3.11 - stará dobrá 486 SX HDD 260MB, 8MB RAM - říkal jsem jí Želava
3) Win 95 - 486 SX 8 MB RAM
4) Win 95 PI 8MB RAM
5) Win 98 PI 16MB RAM
6) Win XP PI 32MB RAM, ale to už PC nestíhalo, takže jsem ho pustil a šel si klidně na kafe
7) Win XP PIV to jsem chrochtal blahem, v práci win 2000-děs
8 ) Slax, nějak mi nepasoval
9) Danix lepší než Slax, ale taky mi to nějak nešlo
10) Mandrake, nadchl jsem se konečně pro Linux, ale nějak jsem ho nechápal, výdrž 10 dnů.
11) Mandriva 2006 -tu jse měl cca 1/2 roku, lepší jako Mandrake, ale mnoho kompilací = mnoho komplikací, všechny balíčky hledat, prostě děs, životnost do 14 dnů, pak nová instalace, člověk se stále učí.
12) Ubuntu 6.06 LTS, první Linux, který mi po 14 dnech nespadl po experimentování, mnoho práce v terminálu.
13) Ubuntu 6.10 pár dnů, nerozjel jsem tiskárnu Canon BJC 2000, kterou hodně potřebuji k tisku, takže návrat k 6.06 LTS.
14) Ubuntu 7.04 - poprvé jsem rozjel CF, paráda, životnost 3 týdny, stále něco nového rozjíždím a mrším.
15) Ubuntu 7.10 - životnost víc jak 1 měsíc při experimentování, zklamán z CF, nemá tolik vychytávek jako na 7.04. Experimenty a instalace CF z GIT a další
Na druhém disku
16) Ubuntu 7.10 64Bit. Moc věcí nejede, kouše se, např. Opera vytěžuje CPU na 100%
Třetí disk
17) SuSE 10.3 KDE. Švára ho chtěl instalovat na svém PC, bezúspěšně. Po velice rychlé instalaci u mne zděšení!! SuSE si usurpovalo disk a ignorovalo úplně Ubuntu. Instalace SuSE 10.3 Gnome, stejný výsledek, prostředí, nic mi nepasuje, připomíná mi silně win. Nabídka "Start" nepřehledná, pro mne složitá, chybí mi horní lišta z Ubuntu Gnome, musím si stahovat balíčky ze stránek výrobce Skype, Azureus ... Co jsem ocenil? Přímo na pracovní ploše hned po instalaci: Koš, Tento počítač, domovská složka, "rozdělovník" OOo, kde si mohu vybrat v čem chci pracovat. Taktéž přidávaní zdrojů a klíčů výtečná. Při instalaci programů v instalátoru YaST2 (náš Synaptic) dostanete hlášku, kterou odsouhlasíte a tím přidáte zdroje, klíče. Instalace kodeků MP3 wmw..., pluginů do prohlížečů vše z jednoho instalačního balíčku. Ovšem rozjet CF se mi nepodařilo ani po 3 dnech. Přeinstalace na 7.10 Ubuntu a zase jsem spokojený.