Uáááá, tak to jsem asi už dost pamětník a vůbec mě to nenapdlo...
Ondra - to tady neuvedl nikdo, běžela tam okleštěná CP/M - to bylo na základce, kdo si tady ještě vzpomene na klasickou chybu "Syntax error at line 47" a řádek 47 byl 47'... Ale je to doba IQ 151, PMD 85... Interpretr Basicu se musel nahrávat... Z kazety
Consul (Zbrojováček) - tak to už byla regulérní LAN po RS232 s 8" sdílenou disketovkou (ano diskety o kapacitě 128 kB měly velikost dnešního notebooku, ale zase na druhou stranu jste po nich mohli jezdit nasliněným prstem a on to vydržely...), OS byla opěr CP/M taky okleštěná a taky bez licence...
Commodore - 64 nádhera - můj první počítač, byl jsem šťastný jak blecha...
Didaktik gama - kamarádův, v podstatě obšlahnuté ZX Spectrum, ale firmě Sinclair to nijak nevadilo... Na východ stejně nemohli prodávat
TNS-HC Výrobek JZD Agrokombinát Slušovice - na gymplu... K síti byl připojen pevný disk typu winchester o kapacitě 20MB - a byla to událost
MS-DOS 5.0, 6.2, 6.22 - na XTčku ve škole a na mojí první 386-ce doma
Win 3.1 a 3.11 - byl to vůbec OS??? Myslím, že to bylo prezentováno jako grafická nadstavba MS-DOS
Win 95 - ač to bylo prezentován jako OS, ve skutečnosti to byl pořád MS-DOS, fungval a padal jak ve škole tak i doma
Win 98 - Win 95 rozdíl oproti 95 minimální...
Win NT - to byl první opravdu pokrok chodilo to
GNU/Linux - první instalace Red Hatu a poznání, že to nechci
Win 2000 - v práci a kupodivu chodil
Win XP - v práci a opět chodil a chodí
Ubuntu - od 06/2007 doma jediný OS a nemám žádný problém, co jsem potřeboval, tak chodí...