už mě to fakt sejří. jak ten *censored* se tu snažim přes půl hodiny (!!!) nastavit internet a nedaří se. tenhle problém jsem měl vždy a všude, ale teď už prostě je moje trpělivost u konce.
K menu- nastavení systému a sítě. doma mám IP 192.168. ...atd, teď na koleji si to musim vždycky přenastavit na dhcp. samozřejmě pořád musim řešit problémy jako že dám dhcp a když to chci potvrdit, tak myslíte že mě to nechá? ne, "IP adresa výchozí brány je neplatná". nevim proč to volba dhcp někdy předělá, někdy ne...ale klasicky tam mám samozřejmě čtyři nuly. *censored*. když tam konečně dostanu bránu, tak mám další problém- ono si to tam nedá samo dnska..hlavně že minulej tejden to šlo. no supr, kde ho mám asi tak vzít? zkoušel jsem se připojit na bezdrát eduroam, ale nešlo to..heh, jako by mě to překvapilo. no a samozřejmě když se mi povedlo že si tam dhcp vyčarovalo dnsko, tak myslíte že jsem tam měl bránu??? ne! zase čtyři nuly...vzdávám se, zkoušim tam jenom tak dát do brány to dnsko a funguje to..a já si můžu konečně postěžovat..
neplivejte na mě, že nepoužívám konzoli. vždycky jsem byl zvyklej na grafický rozhraní..a myslíte snad že když si BFU jako já nainstaluje feisty fawn a chce se připojit k netu, že si z hlavy pamatuje příkazy? ne, použije grafický- a ono nefachčí...
moje první kritika. vždycky jsem si to chválil, linux hájil..ale tohle, to se na mě nezlobte..navíc jsem nevychrápanej a čeká mě dlouhej den. no večer si povíme...