po založení to pár týdnů šlapalo dobře, pak sem udělal jednu velkou chybu, nainstaloval jsem compiz, jelikož mi zlikvidoval přístup k opengl, tudíž si nezahraju žádnou novou hru, tak šel pryč, můj učet už se z té agónie trochu vzpamatoval, ale ostatní účty (původně byly 3, do jednoho se bootovalo, aby si rodiče nemuseli pamatovat žádné přihlašovací údaje, jeden sestry a ten můj adminskej). Bootovací dělal to samé jako ten sestry takže sem ho smazal abych se při startu neokrádal o cca 5min. než se mi podaří odlogovat. Ten můj účet nikdy tolik nezlobil, o sestřin sem se nestaral dokud nepřijela dom a nezačala mi nadávat ... že sem tam nainstaloval ten ... Linux. To se potom Linux opravdu špatně obhajuje, když se počítač chová hůř než kdyby tu byly nejzavirovanější xp. Proč zůstávám u Linuxu? mám pravděpodobně podobný názor na věc jako vy. Linux je dobrý operační systém až po příkazovou řádku, ale grafická rozhraní imho trpí tím že nejsou pořádně standardizována a práce programátorů se tříští mezi mnoho projektů. Docela by mě zajímalo proč Ubuntu nativně podporuje Gnome, to je snad největší omyl který udělali. Mělo to být opačně nativní podpora KDE a pár nadšenců ať (si) trpí s Gubuntu.