Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozdiel medzi ubuntu distrami  (Přečteno 2114 krát)

Blackshadow

• Návštěvník
Rozdiel medzi ubuntu distrami
« kdy: 01 Února 2008, 12:24:56 »
Je nejaky rozdiel, ci mam ubuntu, ubuntu studio, alebo napriklad ten zazrak ubuntu muslim edition?? :D
Pojde mi tam vsetko rovnako?? Rozmyslam nad ubuntu studio hlavne, dost sa mi paci a s multimediami pracujem..
Teraz mam linux mint, tiez vlastne ubuntu, a je tam take, ze ApptonCD.. Malo by to vediet zalohovat veci a vediet to zas nainstalovat..

Nechce sami cely system zas nastavovat a zas rozchodit zvuk, tlaciaren a hlavne uz vobec nie instalovat vsetko znovu..

Je mozne nejak prejst??

Diki...

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Re: Rozdiel medzi ubuntu distrami
« Odpověď #1 kdy: 01 Února 2008, 12:29:58 »
Ubuntu Christian Edition, Muslim Edition, Mint, nUbuntu a dalsi maji s puvodnim Ubuntu spolecne jen to jmeno. Jsou to odnoze pripravovane jednotlivci nebo skupinami jednotlivcu, a tyto odvozeniny nejsou podporovany komunitou, firmou Canonical ani v tomto foru.

Oficialni a podporovane verze Ubutu jsou Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu a Ubuntu server, lisi se pouze pouzitym desktopovym protredim, u severove verze neni pouzito zadne graficke prostredi.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Rozdiel medzi ubuntu distrami
« Odpověď #2 kdy: 01 Února 2008, 12:41:17 »
Co sa tyka prechodu, tak nejaky upgrade asi mozny nebude. Inac ja mam tiez Ubuntu Studio - a to koli audio praci. Ma odlahcene jadro a na tom sa uz da rozbehnut Jack - s tym suvisi uplne vsetko (Ardour, Rosegarden...)
Co sa tyka podpory v tomto fore, tak je snad mozne pouzit vsetky navody pre 7.10 Rozdielnost tvori len to jadro 14-rt a samozrejme odlisnost skladby programov.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.