Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jsem frustrován z ftp klientů  (Přečteno 2339 krát)

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
Jsem frustrován z ftp klientů
« kdy: 23 Července 2009, 16:51:45 »
nautilus(připojit se k serveru) - zmrví názvy souborů při kopírování z windows

fireftp - možno definovat znakovou sadu serveru, funguje,  ale po chvíli kopírovaní se hryzne a firefox loaduje 100% cpu

filezilla - natvrdo vynechá soubory, které se ji asi nezdají kodováním, hlasí vše překopírováno ! Dá se napsat  ručně cp1250 do použít znakovou sadu, nedá ale výběr a už nevěřim, co vynechá příště

Krusader - tam select remote encoding i kopírovaní funguje ok, nicméně se mi chce instalovat až jako poslední možnost, kvůli spoustu KDE balastu, co se na něj nabalí(používám gnome, nic proti KDE)

tak nevim, ubuntu nabizi sambu skoro jako jedinou moznost sdileni (NFS skryte) a takovahle pitomost jako kopirovat soubory z windows takovy problem...

oyankee

• Host
Re: Jsem frustrován z ftp klientů
« Odpověď #1 kdy: 23 Července 2009, 16:58:28 »
Já používám gnome-commander a také gftp. Bez problémů.

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Července 2009, 19:15:27 »
gnome commander jsem kdysi zkousel a neumel nastavit kodovani na serveru, navic se hroutil pokud nazev souboru obsahoval treba %

koukal jsem i na novejsi release a nevidel jsem ve features moznost nastavit vzdalene kodovani, ale zkusim ho tedy take

MartenP

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Července 2009, 19:48:56 »
Dříve jsem používal gFTP. Je snadno ovladatelné, přehledné a spolehlivé. Pak jsem si ale navykl používat často MC, kterýžto umí i FTP, čili gFTP šlo z disku pryč. Naprostá spokojenost.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #4 kdy: 23 Července 2009, 19:58:05 »
Mně jede Krusader pod XFCE a jsem spokojen (knihovny KDE navíc mi tolik nevadí).
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

xaircon

• Návštěvník
    • BOINC
« Odpověď #5 kdy: 23 Července 2009, 19:59:37 »
výhradne mc - absolútna spokojnosť

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 23 Července 2009, 20:43:22 »
winscp ( ftp, sftp, scp) pod wine, nemuzu si pomoct zatim zadny jiny mne neoslovil vice nez winscp. Dokonca bezi  bez Crossoveru ( navzdory tvrzeni v dokumentaci)

http://winscp.net/eng/index.php

Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 23 Července 2009, 20:52:40 »
jo, ale tady jde hlavne o moznost kopirovat soubory z windowz, nezapomente na to !! nemyslim, ze vetsina zde zminovanych klientu to ustoji se spravnych  kodovanim znaku i v cili, musi to umet prenest spravne 'ěščřž apod', ne si zkopirujete windowsi disk a 30% souboru bude bud vubec v pytli, nebo misto ceskych znaku klikyhaky...

ad krusader : 0 aktualizováno, 29 nově instalováno, 0 k odstranění a 152 neaktualizováno.
Potřebuji stáhnout 48,0MB archivů.
Po této operaci bude na disku použito dalších 126MB.

to se mi zda bohuzel trochu hodne jen pro kvalitniho ftp clienta + startuje pomalu (kinit)

fish

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 23 Července 2009, 23:07:13 »
Používam 2 riešenia:
- zbalím adresár ktorý prenášam do 7zip archívu. Funguje obojstranne. Dlhodobo používam. Pre veľké súbory zbalím bez kompresie.
- pár súborov prenášam mucommanderom. Je to Java program, prekódovanie pre ftp prenosy funguje.
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI MR HD 4650/4GB RAM :: Ubuntu 10.04 64bit/Kbuntu 10.10 64bit/Win7 HP 64bit

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #9 kdy: 24 Července 2009, 12:28:17 »
Problém "mrvení" diakritiky je v tom, že windows používají "úžasné" kódování cp1250 a ne utf-8, pro FTP přenos souborů prostě musíte vynutit kódování na straně klienta takové, jaké používá server, což třeba v gFTP najdete v menu FTP → možnosti → Vzdálené znakové sady
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 24 Července 2009, 12:52:23 »
no at pouzivaji uzasne ci jine kodovani, clovek se proste ze zrejmych duvodu tomu nevyhne a je nutne se na strane linuxu tomu prizpusobit, vyzkousim tedy i gftp, byt jsem se mu asi celou dobu vyhybal, protoze vypada jak z roku 92  :)

jinak jsem to zvladnul tou filezillou, byt puvodne tu zradu, kdy si jen tak vynechala nejake soubory, mam porad trochu problem zkousnout

Muffon : gnome-commander(alespon verze v intrepidu) to naprosto neumi, asi pouziva stejne to ftp z gnome

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.