Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomala prace se siti  (Přečteno 1817 krát)

ares1025

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 18
Pomala prace se siti
« kdy: 08 Února 2008, 00:22:18 »
Mam doma server na Ubuntu server 7.04    ...  pouzivam ho hlavne jako file server . Mel jsem v nem 100Mb sitovku (eth0) ,  vymenil jsem ji za gigabit a ta se do systemu pridala jako eth1   (je v sytemu jedina) .  Tak jsem prepsal v konfiguracích  /etc/network/interfaces   kazdy eth0 na eth1   to same v smb.conf  .     Tim mi vse zaclo fungovat , ale pri pripojeni se k serveru vse dlouho trva .  Napr pres putty dlouho trva nez se zepta na login pak dlouho ceka nez se zepta na heslo pak znova dlouha odezva nez se pripoji .....     to same pri pripojovani sitovych disku ve WIN .  Predtim vse probihalo v podstate okamzite ....     :'(

Nevi nekdo prosim co jsem udelal blbe ???   Jsem s linuxem celkem lama ..... takze slitování   pls  ...  :-)   

Pavelp

  • Host
Re: Pomala prace se siti
« Odpověď #1 kdy: 08 Února 2008, 06:54:01 »
Prvni sitovy interface by se mnel jmenovat eth0. Zvlast kdyz je tam jen jedna karta. Hledal bych chybu v teto oblasti.

ares1025

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 18
Re: Pomala prace se siti
« Odpověď #2 kdy: 08 Února 2008, 10:41:21 »
Puvodni 100Mb karta byla jako eth0 , a le po jejim vyjmutí a harazení novou 1Gb (RTL-8169SC) se nová karta nastavila do systemu jako eth1 ačkoliv tan jiná není .....   Jak přinutím systém aby ji při startu pojmenoval eth0 ???   Povedlo se mi jí pomocí " ip link set eth1 name eth0 "  prejmenovat ale po restartu je vse zase jako predtim .......   

ares1025

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 18
Re: Pomala prace se siti
« Odpověď #3 kdy: 08 Února 2008, 14:11:27 »
Tak karta uz je jako eth0 ,  ale pomala prace trva stále ....... 



navíc další zajímavá událost:   když je interface eth0 zaplí ,   nespustím proces mc (proces se jakoby spustí ale program nenaběhne ,   musím ho ukončit ctrl^Z ) .....   kdyz shodim eth0 ,  tak vse funguje a po opetovném nahození eth0  opet nic ....       

V čem může být problém ????

Pavelp

  • Host
Re: Pomala prace se siti
« Odpověď #4 kdy: 08 Února 2008, 19:43:14 »
Mozna bude mit spatny modul (ovladac) . Diagnostika a zmena toho je ne uplne jednoducha, musi se delat z konzoly- Je to tu nekde popsano.

1. Utility na zjisteni typu zarizeni na PCI sbernici. = lspci a pod
2, Utility na zjisteni jak je karta nastavena - mii tools
3, spravny modul - ovladac a jeho zavedeni do systemu.
4, zafixovani tohoto stavu.
5, test konfigurace a vykonu karty.

Pro prvni informaci: v terminalu zadat:
Kód: [Vybrat]
sudo ifconfig eth0

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.