Zdravím pánové, snad se nebudete zlobit, že svůj problém (který nesouvisí s Ubuntu) ventiloval zde. Nicméně jediný můj dotyk s Linuxem je právě Ubuntu a nějak se mi "tady líbí".
Pod Win XP jsem si rozchodil Apache, abych si mohl v klidu ozkoušet funkčnost kódu. Rozhodl jsem se, že chci použít RSS parser. Na apache jsem si povolil extension phpiconv.dll a vše jelo. Uploadnul jsem na hosting a ejhle, call to undefined function. Hosting mám zahraniční, přesto jsem se odvážil svou lámanou angličtinou napsat na podporu, že bych rád tuhle extension využil. Bylo mi odpovězeno, že můj linux hosting jí povoluje, ale že mi nemůžou říct (poradit), jak co nastavit a že za mě nemůžou psát skripty. Což jsem samozřejmě uznal...
Nicméně můj problém to nevyřešilo. Stáhnul jsem si z FTP soubor php.ini, v domnění, že si potřebné věci nastavím. Soubor však má 19kb a obsahuje jediný řádek.
Dokáže mi někdo polopaticky vysvětlit, co mám proboha udělat proto, abych tuto extension ofunkčnil? Linux je pro mě ještě stále španělská vesnice a navíc ho teď ani nemám nikde nainstalovaný a zkoušet za běhu "co to udělá" není zrovna ideální.
Předem děkuji za každou radu a nakopnutí. Jsem už zoufalý