Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: QIP po milionty....blbne pres wine  (Přečteno 2957 krát)

K3z@lb

• Návštěvník
QIP po milionty....blbne pres wine
« kdy: 09 Února 2008, 19:36:28 »
zdravim mam ubuntu 7.10 wine (ted uz 0.9.54) a nejde mi čistě naemulovat qip....jednak ze zacatku to hodi chybu <i>Sorry, internal QIP error occured. If you know the reason of this error then please post it here:

http://www.qip.ru/faq.html

Error description: < OLE error 80004001 >

Thank you.
Press OK to close QIP or Cancel to ignore this error.</i>
a pak nejde diakritika a nelze ani zvětšovat okno s kontakty...... zkousel jsem qip 2005 a infium ani jeden nejde..... nevíte pls jak na to??? díky

Pavel Půlpán

Re: QIP po milionty....blbne pres wine
« Odpověď #1 kdy: 09 Února 2008, 19:41:32 »
Stále přemýšlím o tom, proč spousta lidí cpe do WineHQ software, který má v Linuxu plnohodnotnou nativní náhradu. ;)

K3z@lb

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2008, 19:44:28 »
a můžete mi tedy poradit????

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 09 Února 2008, 19:49:30 »
S plnohodnotnou nativní náhradou? Kopete, Pidgin, ... podrobnější seznam třeba: http://www.abclinuxu.cz/software/internet/im

S tím, že nejede správně QIP bohužel ne, nepoužívám ani WineHQ, ani QIP. ;)

K3z@lb

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2008, 19:54:41 »
kopete pidgin jsem zkousel stejne jako sim a alicq ale nejak mi to nesedi....např by se mi hodilo abych viděl statusy mych kontaktu a to jsem u zadneho z vyse vypsanych klientu nevidel.......

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 09 Února 2008, 19:56:58 »
Se standardními statusy u Kopete nemám problém... horší je to samozřejmě s rozšiřujícími. Dost tedy záleží na klientovi druhé strany.

qUAKER

• Host
« Odpověď #6 kdy: 09 Února 2008, 20:02:53 »
kopete v KDE 4 uz to ma umet.. :)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #7 kdy: 09 Února 2008, 20:25:53 »
nechcem vyvolat hadku ani nic podobne, len nechapem co maju ludia proti pidginu. Odkedy som presiel na ubuntu, tak mi nechybaju rozsirene statusy vobec. dokonca pidgin pouzivam aj na windowsoch. je super, ze obsahuje vela protokolov a nepotrebujem si instalovat milion veci. :)

radek6ak

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Února 2008, 20:41:01 »
Zdravím, podle wiki je třeba přidat zdroj pro wine, nainstalovat wine verze 54. Dále je nutné nainstalovat balík winbind a s ním samba-client a samba-common. Po této úpravě musíte nainstalovat qip8040.exe, objeví se v nabídka --> wine --> programy --> qip. Pomocí editoru nabídky musíte přidat za spouštěč parametr /oldgif zhruba takhle "... qip.exe" /oldgif a uložit. Nyní můžete plnohodnotně používat qip.

Myslím si však že používat v linuxu qip je zcela zbytečné, pokud si nainstalujete nový pidgin a spolu sním dodatečné zásuvné moduly dokáže vše co qip. Na gnome-look.org jsou kmání i qip smailíky takže s trochou snahy je pidgin plno hodnotnou náhradou QIPu.
Mozek je aparát s jehož pomocí si myslíme že myslíme....

premet

• Host
« Odpověď #9 kdy: 09 Února 2008, 20:46:28 »
Zkus si doinstalovat balíčky  Samby, o kterých jsem psal v příbuzenském tématu tady
Kód: [Vybrat]
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=19069.0 jinak ti qip hodí po spuštění chybu a stačí jen v nastavení vypnout animované smajly. 

linuxkarloz

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 09 Února 2008, 22:00:26 »
dej normálka cancel a pak ti najede qip v nastaveni změn misto qip smajliku na normalni a ne animovane a mělo by to jit pokud maš vše c poho nainstalovane
Ubuntu 7.10 "Gutsy Gibbon"
Notebook TOSHIBA Satellite Pro L100 PSLA4E
ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.