To : Petr 'Merlin' Vaněček :
1.) Omlouvám se - samozřejmě jsem jen tak šprýmoval, abych přišel na jiné myšlenky

2.) Já jsem ten adresář smazal - idiot ještě včera večer ... :-( Jak jsem byl naštavaný, tak jsem některé věci smáznul
To : Kenji : Jojo, právěže přesně to stejné mě napadlo ...
To : Pavelp : Díky moc za psychickou podporu, pane. Jojo, dokážu si to představit, co je to za peklo zažít to na nějakém stroji
v ostrém provozu...Mě na téhle mašince běží jen jeden můj web a jeden kámošův + asi 2 mailboxy a už i tak jsem z toho na mrtvici.
U mě je to ale taky tím, že se zatím učím a jelikož se v tom až tak neorientuju, tak nevím co si v takové situaci počíst.
Všechno co jsem kdy nastavoval a ladil jsem dělal tak,že jsem měl otevřenou nějakou manpage a nebo nějaký postup nebo dokumentaci z netu a postupně krok za krokem to dělal podle něčeho takového atd. Už sice v něčem mám trošku jasněji, ale sám od sebe toho zatím z hlavy moc neudělám - už jsem ale aspoň ve stádiu, že aspoň vím, kde to hledat, když už to teda neumím.
To : ALL : teď jsem se dostal konečně k tomu, abych to všechno prošel do podrobna a myslím, že jsem našel pár vcelku zajímavých věcí ... např. v logu jde vidět jak se nějakým záhadným způsobem řádek po řádku smazali všichni uživatelé, někde ve /var/usr/lib nebo obdobně jsem našel hromadu souborů k nějakým bittorrent klientům atd. Dokonce jsem našel tuším ve var složku backups, která byla z 19.2. (na milion procent to není má práce) a v ní jsou nějaké installačky bittorrentů plus nějaké skripty, záložní soubory group.bak, passwd.bak , shadow.bak, infodir.bak a podobné věci ...
Možná to bude znít divně, ale mě přišlo, jako by mi to dělal zrovna pod rukama ... nevyznám se v linuxu zatím natolik, abych při běžné práci zjistil, že je na tom připojený současně ještě někdo jiný a třeba jej sestřelil, ale normálně jsem používal sudo a najednou mi to po chvilce nešlo...dívám se do menu - půlka ikon pryč ... otevřu v gnome ten user manager a není tam žádný uživatel, otevřu jej po druhé a je tam root.
Najednou se to začalo chovat nějak divně a tak jsem se po chvilce zjišťování co se děje zkusil přihlásit do jiné konzole a začalo mi to psát špatné heslo ... webmin mi taky přestal fungovat...prvně mi to psalo špatné heslo a potom mě to locknulo...Tak jsem neváhal a jen tak cvičně to rebootnul a už jsem viděl že je zle ...půlka služeb se nespustila vůbec, chtělo to po mě heslo roota a podobné věci ...
Přikládám ten auth.log a pár screenshotů ...
[attachment deleted by admin]